Leo Blokhuis blijft gewoon

Herman van der Zandt volgt Matthijs van Nieuwkerk op bij Top 2000 à Go-Go

30 november 2022 00:08 | amusement | Door Jef Willemsen

© ANP
Herman van der Zandt is het nieuwe gezicht van de Top 2000 à Go-Go. De presentator vervangt Matthijs van Nieuwkerk bij het populaire NTR-muziekprogramma.

Herman van der Zandt is hard op weg de meest veelzijdige presentator van Hilversum te worden. Na sport-, actualiteiten- en spelprogramma's waagt hij zich met de Top 2000 à Go-Go aan muziekshows. In de laatste dagen van het jaar loodst Herman kijkers samen met Leo Blokhuis door de lijst der lijsten.

Matthijs van Nieuwkerk

Met de aanstelling van Van der Zandt komt een einde aan wekenlange onduidelijkheid. Nadat de in opspraak geraakte Matthijs van Nieuwkerk al zijn werkzaamheden neerlegde was het lot van de Top 2000 op televisie ongewis. Maar niemand blijkt onvervangbaar, ook de presentator van het eerste uur niet. Herman treedt, naar eigen zeggen eenmalig, op als gastheer. 

Top 2000 quiz

In een persverklaring laat NTR weten dat de Top 2000 quiz dit jaar niet doorgaat. Matthijs van Nieuwkerk had al enkele afleveringen opgenomen toen het schandaal rond zijn grensoverschrijdend gedrag naar buiten kwam. Dit materiaal wordt niet gebruikt, ook zou het productietechnisch niet haalbaar zijn om de hele reeks opnieuw op te nemen.

De Top 2000 à Go-Go met Herman van der Zandt start op maandag 26 december. 

Meer over