Herman van der Zandt wordt quizmaster

28 Januari 2015 12:09 | amusement | Door Televizier

NOS-gezicht Herman van der Zandt maakt een uitstapje naar Omroep MAX. Hij gaat een maand lang de quiz Met Het Mes Op Tafel presenteren.

De vaste presentator van de quiz, Joost Prinsen, kan door familieomstandigheden de presentatie van het lopende seizoen niet afmaken. Dat heeft Omroep MAX bekendgemaakt. Joost Prinsen presenteert nog tot donderdag 5 februari. Daarna neemt Herman van der Zandt het over, tot het einde van het seizoen een maand later.

Herman de Schermman 

Herman van der Zandt is bekend als presentator van het NOS Journaal, maar valt vooral op tijdens de verkiezingsavonden als Herman de Schermman. NOS-hoofdredacteur Marcel Gelauff heeft er geen bezwaar tegen dat Herman nu tijdelijk te zien zal zijn als quizpresentator. Na de verschijning van Rik van de Westelaken in Wie is de Mol lijkt het er nu op dat de NOS-gezichten op meer plekken opduiken.

Joost Prinsen

Herman van der Zandt speelde in 1998 zelf mee met Met Het Mes Op Tafel. Joost Prinsen, die de quiz toen ook al presenteerde, noemde hem in die aflevering ‘eeuwige student’. Mede op verzoek van Joost Prinsen is Herman nu gevraagd om in te vallen als quizmaster.

Bluf

Met Het Mes Op Tafel is een kennisquiz waarin de kandidaten ook moeten bluffen om te winnen. Het programma is dit seizoen van maandag tot en met donderdag dagelijks om 19.50 uur te zien op NPO 2.

Meer over