Herman van der Zandt zet succes Met Het Mes Op Tafel door

12 Februari 2015 13:23 | amusement | Door Televizier

Herman van der Zandt blijft het goed doen als quizmaster. De reacties op zijn presentatie van Met Het Mes Op Tafel zijn positief en de kijkcijfers groeien.

Herman van der Zandt presenteert sinds maandag de blufquiz Met Het Mes Op Tafel bij Omroep MAX. Vaste presentator Joost Prinsen moest vanwege familieomstandigheden het stokje even overdragen, dus Herman maakt het huidige seizoen af. Het quizmasterschap is heel andere koek dan het NOS Journaal, maar het gaat hem goed af in z'n stralende smoking.

Eindbaas

Veel kijkers reageren positief op Hermans presentatiekunsten:

Rasquizmaster

Ook Han Lips, tv-recensent van Het Parool, is enthousiast over Herman de Schermman in deze nieuwe rol. Wel vindt hij dat Herman nog wat losser mag worden: “Pas aan het einde van de aflevering krijgen we echt quizmaster Herman te zien. 'Wat een merkwaardige aflevering. Komt dat omdat ik hier sta?' vraagt Van der Zandt lachend. Kijk, die quizmasterlach willen we vaker zien.” Lips adviseert: “Kom op Herman, meer Willem Ruis, minder Harmen Siezen. Er zit een rasquizmaster in je die naar buiten wil.” 

Kennisverstrekker

Een andere tv-recensent, Jean-Pierre Geelen, schreef zaterdag in de Volkskrant dat het presenteren van een quiz het beeld van Herman als betrouwbare nieuwslezer niet schaadt: “Kennisquizzen kunnen het beeld versterken van de intellectuele kennisverstrekker, en dus bijdragen aan het gezag of autoriteit van de nieuwslezer of interviewer.” Hij geeft ook eerdere voorbeelden: “Kees Driehuis en Philip Freriks zijn al jaren vertrouwde gezichten als presentator van Per Seconde Wijzer en het Groot Dictee.”

Kijkcijfers

Hermans verschijning als quizmaster lijkt bij Met Het Mes Op Tafel voor een groter publiek te zorgen. Waar de Schermman maandag begon met 604.000 kijkers, groeide hij dinsdag door naar 688.000 kijkers. Woensdag zaten er bijna net zo veel mensen klaar voor Met Het Mes Op Tafel: 681.000. Deze scores liggen bijna 200.000 kijkers boven die van vorige week, toen Joost Prinsen de quiz nog presenteerde. Het gemiddelde lag toen net iets boven de half miljoen kijkers. De groei is bijzonder, omdat Met Het Mes Op Tafel op een erg moeilijk tijdstip geprogrammeerd staat: recht tegenover kijkcijferknallers GTST en het NOS Journaal. 

Lees ook: Snoept Herman kijkers weg bij het Journaal?

Meer over