Herman van der Zandt ziet Met Het Mes Op Tafel documentaire wel zitten

4 December 2017 11:01 | amusement | Door Televizier

© Hans Vink / MAX

Herman van der Zandt zou het een goed idee vinden als er een documentaire wordt gemaakt over 'zijn' spelprogramma Met het mes op tafel

Van der Zandt (43) doet zijn uitspraak desgevraagd in een interview met de Telegraaf. Hij meent dat mensen een kijkje achter de schermen bij de bluf- en kennisquiz wel zouden kunnen waarderen."

"Het is écht leuk"

"Het is écht leuk. De kandidaten komen binnen en we doen een proefspel, soms heb ik drie keer in een aflevering een loopje naar de jury. We zijn het niet altijd eens, maar komen er altijd wel uit." Van der Zandt was in 1998 zelf kandidaat in de show. In 2015 nam hij de rol van quizmaster, croupier en bedenker Joost Prinsen over. 

Safe zijn

Die wisseling van de wacht was succesvol, gemiddeld kijken zo'n 650.000 mensen per dag naar Met het mes op tafel. Maar Van der Zandt liet niets aan het toeval over toen hij begon: "Ik heb eerst heel precies gekeken hoe Joost het deed. Om safe te zijn nam ik termen over die hij ook gebruikte. Nu ik het een aantal seizoenen doe, ben ik zekerder van mijn zaak."

Lees ook: Niet elk populair NPO-programma zit op pottenkijkers te wachten.

Meer over