Welke BN'er wil nog?

Het doek lijkt gevallen voor The Roast op Comedy Central

7 maart 2024 16:21 | amusement | Door Irma Tomas

© Comedy Central
De aflevering met Famke Louise vorig jaar van The Roast was voorlopig de laatste op Comedy Central. Het is nog maar zeer de vraag of het programma ooit terugkeert. En dat terwijl het allemaal ooit zo mooi begon. 

Toen Comedy Central in 2016 met The Roast startte, was het programma waarin bekende mensen elkaar en een hoofdgast flink in de maling nemen, al jaren een groot succes in de Verenigde Staten. En het begin in Nederland was ook succesvol. In de eerste aflevering kreeg Gordon o.a. van Peter Pannekoek op zijn falie en dat leverde een keurige 464.000 kijkers op.

Giel Beelen best bekeken

Ook de edities daarna met Giel Beelen, Johnny de Mol en Ali B waren een hit voor de zender. De best bekeken aflevering was die met Giel Beelen toen er 603.000 mensen voor de televisie zaten. Het ging mis toen Hans Klok de hoofdgast was en nog slechts 236.000 mensen hun tv aanzetten. In Famke Louise hadden vorig jaar zelfs nog minder mensen zin.

Wie wil nog?

The Roast is best een duur programma en BN'ers die trek hebben in een afzeiksessie zijn moeilijk te vinden. Dat zijn volgens tv-expert Tina Nijkamp helaas de belangrijkste redenen voor het sneuvelen van het komische programma.

Peter Pannekoek

Dat Peter Pannekoek de beste roaster van Nederland is, liet hij in bijna alle edities zien. Die van Gordon behoort tot zijn beste werk. 

Meer over