Het Familiediner eindigt dit keer anders

14 maart 2016 09:07 | amusement | Door Televizier

© EO

Vanavond start Het Familiediner weer waarin Bert van Leeuwen probeert familieruzies op te lossen. Nieuw dit keer is dat we zien hoe het de familie daarna is vergaan. 

In de 14e reeks van het EO-programma probeert Bert van Leeuwen (55) wederom om families te herenigen die niet meer met elkaar door een deur kunnen.

Ander einde 

De opzet blijft hetzelfde: hij blijft bemiddelen tussen de kibbelende familieleden en ook de limousine ontbreekt niet. Alleen eindigen de afleveringen dit seizoen anders. "We zetten nu standaard aan het einde van elk item in beeld hoe het nu met de familie gaat. Kijkers vroegen daar om en we hebben dat dus zo opgelost", vertelt Bert aan het AD.   

Tweede kans 

De bloedverwanten krijgen hierdoor een soort van tweede kans. "Zelfs als niemand naar het diner komt, kunnen mensen het nog bijleggen." Maar ook zonder al deze aanpassingen komt het toch regelmatig voor dat ze de strijdbijl later nog begraven. "De afgelopen serie had ik vier mensen van boven de 80, die kwamen allemaal niet naar het diner. Er waren dus twee lege limo's. Toen ik in het najaar bij de aangeefster informeerde hoe het nu was, zei ze dat ze het hadden bijgelegd. Daar heeft het programma toch iets aan bijgedragen."

Het Familiediner is elke maandag om 22.10 uur te zien op NPO 1.

 

 

 

Meer over