Het Familiediner stopt niet

8 September 2014 10:18 | amusement | Door Televizier

In tegenstelling tot eerdere berichten, verdwijnt het Familiediner niet van de buis. Bert van Leeuwen ontzenuwt de geruchten zelf.

Bij RTL Boulevard vertelde Albert Verlinde vorige week dat Het Familiediner aan zijn laatste seizoen was begonnen, maar dat is gelukkig niet waar. Presentator Bert van Leeuwen in Sp!ts: „Dat was een raar gerucht in RTL Boulevard. Ik heb ze meteen gebeld om te zeggen dat het niet klopt. Ik snap wel waar het vandaan komt, want er is natuurlijk wel wat aan de hand bij NPO1. Programma’s die het goed deden, zoals Vermist en DNA Onbekend, moeten stoppen.”

Aanbellen

Maar zo als het er nu uit ziet, blijft Bert voorlopig aanbellen in den lande om ruzies te sussen. „We gaan nu het elfde seizoen in en ik ben het nog lang niet zat. Het blijft onvoorspelbaar hoe mensen reageren als we langskomen. Daarom kan het presenteren van Het Familiediner nooit op de automatische piloot. Wat mij betreft mag het programma dus nog lang doorgaan.”

Ontspannen

En volgens Bert heeft Het Familiediner zijn hoogtepunt nog niet eens bereikt. „In het begin was ik aan het sjorren en trekken om mensen over te halen zich te verzoenen. Het programma is nu een stuk bekender, dus als ik bij iemand aanbel, weten ze meteen waar ik voor kom. Daardoor sta ik er meer ontspannen in.”

Maar DNA Onbekend sneuvelt wel door het nieuwe beleid.

Het Familiediner, 22.10 NPO 1

Meer over