Het gaat goed met Sjaak en Irma uit Ik vertrek

5 september 2016 12:35 | amusement | Door Televizier

© Avrotros

Het was een van de allerergste afleveringen van Ik Vertrek ooit met Sjaak en Irma die naar Hongarije emigreerden. Maar tegen alle verwachtingen in gaat het prima met het stel.

Op de site van Ik vertrek vertellen Sjaak en Irma dat ze druk zijn met weer een nieuw project in Drávafok, een luxe bed & breakfast. Ook aan de minicamping voor gays, waar het allemaal om te doen was, wordt druk gewerkt. Sjaak en Irma zijn al behoorlijk geïntegreerd in Hongarije en zelfs hun 70 vogels zijn nu een toeristische attractie voor de bewoners van het Hongaarse gat.

Ongezien kopen

Lange tijd leek het erop dat het Oost-Europese avontuur van de Drenthenaren zou uitmonden in een drama. Sjaak en Irma kochten voor 7000 euro hun nieuwe huis na een half uurtje online surfen terwijl ze nog nooit een stap hadden gezet in hun nieuwe vaderland. En het stel mocht de aankoop van louche makelaar Kees pas zien nadat ze het koopcontract hadden ondertekend.

Onbewoonbare bouwval

Dat had een reden. Het huis bleek een onbewoonbare bouwval met een dak zo lek als een mandje, waardoor Irma moest uitwijken naar een tweede huis zonder stromend water en toilet. De onverwoestbaar optimistische Sjaak werkte zich iedere dag van de week het schompes om de boel op orde te krijgen. En warempel, waar ieder ander gillend naar huis zou zijn gerend, kregen Sjaak en Irma de boel op orde

Op het eind van de uitzending was al het harde werk Sjaak en Irma wel een beetje aan te zien.

Bekijk de Ik vertrek-uitzending met Sjaak en Irma

Meer over