Het gaat goed met The Voice-winnares Pleun Bierbooms

Vanavond begint een nieuw seizoen van The voice of Holland. Maar hoe gaat het eigenlijk met Pleun Bierbooms, de winnares van vorig jaar? 'Achteraf had ik het veel rustiger aan moeten doen.'

Na de winst van vorig jaar in The voice was het nogal stil rond de pas 19-jarige winnares Pleun Bierbooms, wat maar weer lijkt te onderstrepen dat een zege in de talentenjacht niet garant staat voor een succesvolle carrière. In het AD vertelt Pleun Bierbooms dat ze wel degelijk aan de weg heeft getimmerd. „Aan optredens geen gebrek. Het hele land gingen we door. Drie, vier, soms vijf optredens in de week. Achteraf had ik het veel rustiger aan moeten doen.”

Nieuwe single

Al die tijd zong Pleun vooral covers, maar volgende maand komt een nieuwe single uit. „Sensueel, gevoelig met een lekkere vibe. Wat ik mooi vind, is het persoonlijke verhaal. Als ik iets zing, wil ik een verhaal vertellen. En ik realiseer me dat je er niet zomaar bent en er keihard voor moet werken. Dat voelt wel als een soort druk, toch ik wil gewoon laten zien wat ik kan.”

Waylon

Met coach Waylon heeft ze inmiddels weinig contact meer, maar dat neemt ze hem niet kwalijk: „Ach, je moet het toch zelf doen”, en vanavond zit ze gewoon voor de tv om naar het nieuwe seizoen van The voice te kijken. „Ik kijk ernaar uit. Voel me trots dat ik de kroon straks mag overdragen.”

Meer over:

Reageren