Miljoenen kijkers

Het geheim van het succes van Chateau Meiland

Chateau Meiland is na een korte zomerstop terug met een tweede seizoen. Wekelijks volgden bijna een miljoen kijkers de belevenissen van Martien en zijn gezin. Wat is het geheim van hun SBS-realityserie?

Meeleven zonder leedvermaak

De familie Meiland kreeg bekendheid toen ze meededen in Ik vertrek. Maar waar dat programma vooral focust op de ellende rond emigratie, ziet Chateau Meiland het juist zonnig in. Wat er ook misgaat op chateau Marillaux, de Meilandjes laten zich nooit uit het veld slaan. Zelfs toen Martien zijn pols brak, klom hij nog vol vuur op de ladder om met één hand te behangen. Ondanks alle stress geniet het gezin van het leven en drinken ze na een drukke dag altijd een wijntje. Dit vrolijke doorzettingsvermogen werkt inspirerend én uitnodigend: de chambres d’hotes zijn volgens Martien al tot diep in 2020 volgeboekt.

Authentieke hectiek

De kracht van Chateau Meiland is zonder twijfel de kasteelheer. Martien Meiland is luid, druk en naast hysterisch grappig ook geregeld gruwelijk vermoeiend. Een uurtje met Martien is een emotionele achtbaan: hij verandert moeiteloos van een vloekende zenuwpees in de vrolijkste man op aarde. Maar Martien is bovenal altijd zichzelf en door die onmiskenbare authenticiteit is het bijna onmogelijk niet te houden van die bonte paradijsvogel en de hectische wijze waarop hij de boel bestiert.

Altijd wat te doen

Eén ding is zeker: het is nooit saai op chateau Marillaux. De eerste reeks eindigde met de opening van de bed and breakfast, maar daarmee is de klus nog lang niet geklaard. Dit seizoen storten Martien en de zijnen zich op de verbouwing van de tuin en het bijgebouw. Best een uitdaging, want ondertussen blijven de gasten komen én moet Martien spreken tijdens het eerste huwelijk op Marillaux.

Chateau Meiland | SBS 6 | 20.30 uur

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Gillen!!😂

Een bericht gedeeld door Chateau Marillaux (@chateaumeiland) op

Meer over:

Reageren