De troubadour

Het Grote Songfestivalfeest ook dit keer weer uitgezonden op televisie

27 november 2022 09:50 | amusement | Door Marjolein Vos

© ANP/Eva Plevier
Na maanden wachten was het eindelijk zover voor de Eurovisie Songfestivalfans. Nadat de show in 2021 geannuleerd werd, vond op 17 november 2022 dan toch Het Grote Songfestivalfeest plaats in Ziggo Dome. In het nieuwe jaar is de concertregistratie te zien op televisie.

De organisatie laat weten dat op 18 januari 2023 de optredens op de buis te zien zijn. Dit zal net als eerder gebeuren bij de AvroTros op NPO3. Het tijdstip is nog niet bekend.

Optredens

Dit jaar had de show een grote line-up onder leiding van Edsilia Rombley en Cornald Maas. Van onder meer winnaars: Duncan Laurence, Lenny Kuhr, Loreen, Netta, Johnny Logan en Sandra Kim. Maar ook deelnemers die niet wonnen, hebben de Ziggo Dome uit z'n dak laten gaan. Onder anderen S10, OG3NE, Stefania, Go_A, Efendi, Frizzle Sizzle en TIX. Ook presentatrice Edsilia zelf deed nog haar twee songfestival-inzendingen.

2019

In december 2019 werd het feest ook al eens gehouden in Ziggo Dome. Ook toen werd de show later op televisie uitgezonden voor de liefhebbers met een selectie van de optredens die avond.

Bekijk de show van 2019 hier:

Meer over