Het komt goed met Martine Bijl

1 september 2016 13:20 | amusement | Door Televizier

© Victor Arnolds/MAX

Zondag gaat Heel Holland bakt van start. Zonder Martine Bijl. Maar gelukkig gaat het een stuk beter met de presentatrice sinds haar hersenbloeding. In een persverklaring laat ze iedereen weten dat het allemaal op z'n pootjes terecht gaat komen.

„Het komt wel goed", zo begint Martine Bijl haar verklaring. "Ik ben nog steeds volop in therapie en dat is nodig ook." De hersenbloeding is alweer een jaar geleden, maar het herstel duurt lang. Daarom is er van werken nog niet heel veel terechtgekomen. Het enige werk dat ik zelf de laatste maanden gedaan heb en nog steeds doe, is schrijven."

Boek

"Deze herfst komt bij uitgeverij Atlas/Contact een boek uit dat wegens mijn ziekte was uitgesteld, maar dat ik nog in het revalidatiecentrum en thuis heb kunnen afmaken”, vervolgt ze haar verhaal. „Daar blijft het nu een poos bij. Ik treed voorlopig niet zelf in de openbaarheid."

Anré van Duin

André van Duin is de vervanger van Martine bij Heel Holland Bakt, hij vertelde onlangs in het AD Magazine hoe vreselijk zijn goede vriendin het vindt dat ze er dit jaar niet bij kan zijn. „Ze leeft met het programma mee. Daarom bel en mail ik haar regelmatig om haar op de hoogte te houden. Maar ik mag er ook weer niet te veel over praten van haar. Dan moet ze huilen, zegt ze. Zo verschrikkelijk vindt ze het dat ze het programma nu niet kan doen. Het liefst zou ze vandaag nog aan de slag gaan.”

Meer over