Start 10de seizoen

Het leven na Boer Zoekt Vrouw voor Agnes, Jos, Frank, Henk en Tom

16 september 2018 11:00 | amusement | Door Irma Tomas

© KRO / Roland J Reinders

Het tiende seizoen van Boer zoekt vrouw staat op punt van beginnen. Aanleiding om in de geschiedenis van het populaire liefdesprogramma te duiken: hoe vergaat het de vijf boeren met de meeste brieven?

Boerin Agnes (seizoen 3): 883 brieven

Vindt na BZV grote liefde Albert
In 2007 doet Agnes van de Ven als eerste vrouw mee aan het programma. Zij kiest uiteindelijk voor Jurre. De twee vormen het enige liefdeskoppel van dat seizoen. Maar amper twee maanden na de finale-uitzending is de relatie alweer voorbij. Vijf jaar later vindt Agnes alsnog haar grote liefde, Albert, met wie ze in 2013 trouwt. Inmiddels hebben ze twee kinderen: dochter Lieke (3) en zoontje Geert (1,5), en is nummer drie op komst. Zakelijk gaat het de twee minder voor de wind. In de BZV-spin-off Onze boerderij zagen we afgelopen voorjaar dat hun melkveehouderij in Gasselternijveen als gevolg van de mestwet op het randje van een faillissement staat. “Ik schat de kans op 80 procent dat het eind dit jaar voorbij is. Financieel zit het tot hier”, vertelde een sombere Agnes. Zover komt het gelukkig niet. Op Facebook gaf Agnes onlangs aan dat ze ‘gelukkig voor dit jaar hebben kunnen schakelen’.

Boer Jos (seizoen 4): 831 brieven

Nog steeds dolgelukkig met Dycke
Vijf miljoen mensen zagen in 2009 hoe gladiolenkweker Jos Sloot voor Dycke viel. Negen jaar later zijn ze nog steeds samen én dolgelukkig, ook met hun samengestelde gezin met vier dochters. Toegegeven: toen Dycke in 2010, een paar maanden nadat hun liefde via BZV was opgebloeid, op Jos’ boerderij in Steenderen kwam wonen moest ze een jaartje wennen. Maar ze had niet voor niets de opleiding bloemsierkunst gedaan, en uiteindelijk bleek de liefde net zo sterk als een gladiolenstengel. Inmiddels heeft de verliefdheid plaats gemaakt voor houden van, zo vertelde Jos in AD. “Maar soms ben ik nog zó verliefd. Zie ik Dycke op het erf lopen, voel ik een kriebel. Denk ik toch: da’s wel mijn wijffie.” Benieuwd naar het hele verhaal van de flamboyante Achterhoeker? In het boek Boer Jos, De dood of de gladiolen vertelt hij open over zijn jeugd, (liefdes)leven, Boer zoekt vrouw-avontuur en boerenbestaan.

Boer Frank (seizoen 5): 1029 brieven

Geniet met Anita van het leven
Tijdens de opnames in 2010 twijfelde de Limburgse geitenhouder Frank Brinkhaus lange tijd tussen kapster Judith uit Eindhoven en de Utrechtse dierengeneeskundestudente Anita. Hij koos uiteindelijk voor de laatste, ondanks dat die keuze een vijf jaar durende weekendrelatie zou betekenen. Nadat Anita klaar was met haar studie, is ze bij Frank ingetrokken. Ze werkt nu parttime bij een dierenartsenpraktijk in de omgeving, de overige dagen werkt ze mee op hun geitenbedrijf Frank’s farm. “Wel hebben we de afspraak dat als we ’s avonds met zijn tweetjes op de bank zitten, we het niet over dieren hebben”, vertelde Frank vorig jaar aan tijdschrift Story. Aan trouwen en kinderen denken de twee nog niet. “We zijn beiden nog jong. De komende jaren willen we eerst nog genieten van heel veel dingen en hopen we ook iets meer te gaan reizen.” Wilt u een rondleiding op Frank’s farm en/of een geitenproeverij beleven? Kijk voor meer info op Franksfarm.nl.

Boer Henk (seizoen 6): 1109 brieven

Vormt een gelukkig gezinnetje met Fiona
Kijkers hadden in 2012 massaal sympathie voor melkveehouder Henk van Vliet. Reden: zijn dramatische levensverhaal. De introverte boer met zijn guitige jongenskoppie verloor twee jaar eerder zijn vriendin bij een auto-ongeluk. Nederland gunde hem nieuw levensgeluk en dat vond Henk uiteindelijk bij Fiona. De twee gingen vrij snel samenwonen in het West-Friese dorpje Obdam en verruilde daarna even het boerenleven voor een rondreis door Canada in een camper. Tijdens die vakantie ging Henk op z’n knieën voor Fiona. Het huwelijk liet vervolgens een paar jaar op zich wachten; in de tussentijd werden zoontje Owen (2015) en dochter Jolene (2017) geboren. Afgelopen juni was het eindelijk zover en gaven de twee elkaar hun jawoord. “Toen ik Fiona naast mijn schoonvader zag, moest ik wel een traantje wegpinken”, vertelt Henk op de BZV-site. Onder anderen Yvon Jaspers, boer Jan uit Canada en boer Hans met Hanneke (2012) waren op de bruiloft aanwezig.

Boer Tom (seizoen 8): 1808 brieven

Bouwt met Marieke aan een liefdesnestje
Door kijkers werd hij direct bestempeld als hunk. Niet zo vreemd dus dat tulpenboer Tom Groot in 2015 een recordaantal brieven van ruim 1800 stuks ontving. Tijdens het programma koos hij voor de Friese kapster Rimke, maar de romance was van korte duur. Niet veel later ontmoette Tom op een feest in Schagen schooljuf Marieke Ploeger, met wie hij inmiddels ruim twee jaar samen is. “Mijn grote liefde”, vertelde hij vorig jaar aan Show.nl. “Marieke is een fantastische, pure, eerlijke meid, die heel goed bij mij past.” Deze zomer zijn ze verhuisd van een appartement boven de bollenschuur in het Noord-Hollandse Nieuwe Niedorp naar een riante villa met rieten dak, inclusief kinderkamer. “Het zal er toch een keer van komen”, aldus Tom. Overigens leverde BZV hem wel een tv-klus op: als hovenier neemt hij tuinen onder handen in het RTL 4-programma Eigen huis & tuin.

Boer zoekt vrouw,  zondag - NPO 1 • 20.25 uur

Meer over