Het nieuwe boerenprogramma van Yvon Jaspers heet Onze Boerderij

22 Maart 2018 11:17 | amusement | Door Televizier

© KRO-NCRV

In Onze boerderij gaat Yvon op bezoek bij oud-deelnemers van Boer zoekt vrouw en bij onbekende boeren om te kijken hoe het in deze turbulente tijd is om boer te zijn.

Het is onwaarschijnlijk dat Onze boerderij wat betreft kijkcijfers in de buurt komt van Boer zoekt vrouw, want dit programma is een stuk serieuzer. Yvon Jaspers legt het zelf uit: „Inmiddels loop ik veertien jaar rond op boerderijen en praat dan vooral over de liefde. Voor Onze boerderij vraag ik naar de dilemma’s van de moderne boer. Welke risico’s neem je als boer en wanneer doe je het goed? Leven zij hun droom of lijkt het soms meer op een nachtmerrie? Ik ben benieuwd of ik na deze serie nog steeds zo verlang naar een leven op de boerderij.”

Boer Frans

Natuurlijk is het leuk om een aantal bekenden uit Boer zoekt vrouw te zien en die zijn er voldoende. Yvon gaat namelijk op bezoek bij haar goede vriendin boerin Agnes, tulpenboer Tom, Jan en Rianne op Texel en boer Frans die noodgedwongen afscheid moet nemen van tientallen koeien. Ook assisteert Yvon veearts Anita, de vriendin van geitenboer Frank, die een keizersnede uitvoert bij een koe en werkt ze mee bij Jos en Dycke.

Onze boerderij, vanaf zondag 20 mei, 20.25 uur op NPO 1


Meer over