Ontdekken maar

Welke BN'er gaat er schuil achter het pak van het Nijlpaard in The Masked Singer 2023?

31 december 2023 23:30 | amusement | Door Judith Regeling

© Videoland
The Masked Singer 2023 is begonnen! In dit overzicht houden we je dan ook op de hoogte van de beste hints en aanwijzingen van... het Nijlpaard. [ONTHULD]

Ook nieuwsgierig naar de identiteit van een van de andere deelnemers? Houd onderstaande pagina in de gaten.

Mis niets van: The Masked Singer 2023 

Hints en aanwijzingen over het Nijlpaard

In de eerste aflevering van The Masked Singer had het Nijlpaard de prachtige eer om het seizoen af te trappen. Heel leuk, maar belangrijker is eigenlijk: wie gaat er nu schuil achter dit prachtige roze pak dat niet zou misstaan bij een Toppers-concert? Deze 'Hippy Hippo' is geen groentje op het podium en ziet haar deelname als een ware droom die uitkomt. Ze springt dan ook graag in het diepe.

Dat diepe komt overigens vaker terug. In de vijfde aflevering zagen we nog een hint voorbijkomen richting het water: een badmuts om precies te zijn. Verder lag er in de behoorlijk roze kamer van dit figuur diverse ringen, een pyjama, heel wat make-up en ook vet voor het haar. Dat laatste zou een hint kunnen zijn naar de musical Grease.

In de zesde aflevering was het goed zoeken naar hints, maar ze waren er. Het Nijlpaard had het over '50 sterren', eigen tradities en vooral Donald Duck. Als het Kim-Lian van der Meij zou zijn, zoals het publiek vermoedt, is dat laatste niet heel gek. Zij sprak onder andere een stem in in Duck Duck Goose, een Amerikaanse-Chinese animatiefilm uit 2018 over een onvolwassen vrijgezellengans. De 50 valt dan ook gelijk te linken en wel aan het door haar gepresenteerde spelprogramma 50/50.

Verder werd duidelijk dat Het Nijlpaard niet bang is om te experimenteren en dan met name met de kleur roze. Alles wat ze bezit, heeft bijna deze kleur. Maar het kleurenpallet van dit beestje is toch wat groter, want ook groen is een hint. Mogelijk heeft dit wel te maken Shrek de musical, waar Kim-Lian van der Meij net als Jamai Loman een rolletje in vertolkte. Overigens is dat niet de enige keer dat de twee samenwerkten: Jamai en Kim-Lian spraken eerder ook beide een stem in in de film Rio 2.

Bevestigde hints

Op de vraag of dit Nijlpaard buitenlandse roots heeft, kwam het antwoord: 'Ja, heel ver ver ver weg' en wie weet liggen die wel in Italië. De bevestigde hint in de vijfde aflevering had immers te maken met Milaan. Wat verder duidelijk is, is dat het Nijlpaard van alle panelleden het meeste heeft met... Carlo Boszhard en ze ook Jamai Loman en Jan Smit goed kent.

The Masked Singer 2023 - aflevering 1
The Masked Singer 2023 - aflevering 1

Wie is het Nijlpaard in The Masked Singer 2023?

Als er over één figuur in dit seizoen van The Masked Singer 2023 twijfel bestond, was het wel over Het Nijlpaard. Tot de grote ontknoping op 31 december bleven kijkers twijfelen of het hier nu ging om Kim-Lian van der Meij, Stefania of toch om Jim Bakkums vrouw Bettina Holwerda. We kunnen er nog langer omheen draaien, maar dat is niet nodig: vlak voor de klok 00:00 uur sloeg kwam de enige echte Kim-Lian van der Meij onder dit pak vandaan.

De echte fans van de zangeres en presentatrice hadden dit natuurlijk allang kunnen weten. Aan hints immers geen gebrek. Zo heeft Kim-Lian van der Meij dus inderdaad een link met Jan Smit: de twee brachten in 2016 samen de single Jij Bent Daar uit. Ook was het geen leugen dat Kim al jaren op het podium te vinden is: haar allereerste optreden was op 6-jarige leeftijd toen zij meedeed aan de Mini Playbackshow. De jaren daarna zat ze ook niet stil: haar optreden met Jim Bakkum bleek voor haar echt een warm bad. De twee stonden immers jaren geleden samen op het podium in de musical Fame.

Deze hints kwamen echter pas voorbij in de halve finale en de finale, maar ook al eerder strooiden Het Nijlpaard met hints. Waar de 50 kerstballen dus inderdaad verwezen naar het door haar gepresenteerde quizprogramma 50/50, bleek de kersteditie van de Donald Duck juist te verwijzen naar haar emigratie naar Zweden. Het is daar immers een traditie om tijdens kerst een uur lang naar Kalle Anka te kijken, de Zweedse variant van Donald Duck. En dat doet Kim-Lian dan ook samen met haar kids en man.

Verder verwezen de sterren op het make-uptasje naar haar eerste single Teenage Superstar en zagen we ook een badmuts. Dat had Gerard Joling natuurlijk direct aan het denken moeten zetten, want Kim en Gerard presenteerden in een ver verleden samen Sterren Springen op SBS6. Over presenteren gesproken, jaren geleden presenteerde Kim-Lian van der Meij maar liefst twee keer de finale van het Junior Songfestival. Ze keek daar enorm uit naar... de puntentelling

Kim-Lian van der Meij als Nijlpaard in The Masked Singer 2023

Kim-Lian van der Meij als Nijlpaard in The Masked Singer 2023

The Masked Singer 2023 is voorbij. Terugkijken kan via Videoland.

Meer lezen?

Meer over