Complimentenregen

Het Perfecte Plaatje-kijkers enthousiast over foto Loes Haverkort: 'Terechte 10'

19 oktober 2023 09:25 | amusement | Door Judith Regeling

© Videoland
Loes Haverkort kan, ondanks haar zenuwen, positief terugkijken op de derde aflevering van Het Perfecte Plaatje. Zowel de juryleden als de kijkers thuis zijn erg enthousiast over haar foto.

Die complimenten kan ze in haar zak steken.

Stichting AAP

De eerste opdracht van de alweer derde aflevering van Het Perfecte Plaatje was iets anders dan normaal. De deelnemers kregen niet alleen een opdracht, maar ook een belangrijke taak. Ze moesten een foto maken waarin ze zichzelf portretteerden als dieren in gevangenschap. Inclusief tralies, geschreeuw of andere kenmerken die aan verwaarloosde apen doet denken die Stichting AAP altijd opvangt.

Loes Haverkort

Voor Loes Haverkort was dat niet zo eenvoudig. "Ik moet echt bijna de hele tijd huilen. Ik kan daar gewoon echt niet tegen", zei ze openhartig tegen Tijl Beckand. "Maar dus, de hopeloosheid van een lijf dat gewoon gevangen zit. Dat wil ik laten zien. Ik vind het heftig. Dieren die machteloos zijn en die misbruikt worden, daar kan ik heel erg slecht tegen."

Toch weet ze waar ze het voor doet: om de Stichting maar vooral de apen een gezicht te geven. "Ik heb besloten om all-in te gaan, dus ik ga helemaal naakt in een kooi zitten", vervolgde ze. En met succes: uiteindelijk beoordeelde de jury haar foto niet alleen met een tien, maar durfde William Rutten zelfs haar plaatje te vergelijken met het werk van de onlangs overleden Erwin Olaf. "Wow, ik krijg hier gewoon kippenvel van. Echt een gruwelijk beeld, maar ook gruwelijk mooi op de een of andere manier."

Benieuwd naar de foto? Bekijk 'm hier onder!

Ook de kijkers denken daar zo over. Op Twitter complimenteren ze Loes massaal met haar prachtige plaatje.

Het Perfecte Plaatje is iedere woensdag om 20:30 uur te zien op RTL4. Terugkijken kan via Videoland.

Meer over