Groot mysterie

Wie vermomt zich als Het Schaap in The Masked Singer 2023?

1 december 2023 22:00 | amusement | Door Judith Regeling

© William Rutten / Rob Jacobs
Een Schaap staat in het dagelijkse leven bekend als een nieuwsgierig en een ietwat voorzichtig wezen. Geldt dat ook voor de persoon die zich in The Masked Singer 2023 in dit pak schuilhoudt? [ONTHULD]

In dit artikel houden we je op de hoogte van alle hints en aanwijzingen.

Lees ook: Alles over The Masked Singer 2023 

Het Schaap in The Masked Singer

In aanloop naar de vierde aflevering van The Masked Singer hadden we natuurlijk nog geen hints en aanwijzingen bij het Schaap. Althans, geen hints die we zeker weten. Toch gaan er alleen al bij deze verschijning en de bovenstaande beschrijving wel wat belletjes te rinkelen. Bij het karaktereigenschap 'nieuwsgierig' denken wij immers direct aan een journalist.

De daadwerkelijke hints sluiten dat niet uit. We weten dat dit Schaapje twee kinderen heeft en voor haar werk vaak op de voorgrond moet staan. Ze heeft daarvoor zelfs een mooie onderscheiding gehad. Gelukkig kan ze thuis lekker anoniem zijn. Verder had dit Schaap het over haar partner, zagen we een eenwieler en ook de Panda kwam voorbij. Is deze BN'er misschien ambassadeur van het WNF? 

Ze is in ieder geval geen actrice, zo bevestigt ze zelf.

The Masked Singer 2023 - aflevering 4
The Masked Singer 2023 - aflevering 4

Wie is Het Schaap in The Masked Singer?

Loretta Schrijver wist het in de vierde aflevering zeker: de hint van de eenwieler zou namelijk alleen maar te koppelen zijn aan haar voormalig Koffietijd-collega Pernille La Lau, die ons al meermaals heeft verrast met haar kunnen. We moeten haar teleurstellen, want nee, het ging hier niet om Pernille. In het pak van Het Schaap bleek niemand minder dan Opsporing Verzocht-presentatrice Anniko van Santen te zitten.

"Als je goed had opgelet bij alle hints, had je mij op heterdaad kunnen betrappen", aldus Anniko. Dat komt onder meer door het woord 'Anoniem' in de hintvideo, dat duidelijk verwees naar de tiplijn van het bekende programma van AVROTROS. Verder linkte de Panda inderdaad naar Anniko's werk voor het Wereldnatuurfonds en werd er duidelijk 'Sporen' gezegd. Kan zo'n video nog duidelijker verwijzen naar Opsporing Verzocht?

Als dat nog niet genoeg was, had je ook kunnen weten dat het hier om Anniko ging door het woord 'Onderscheiding'. Anniko kreeg in 2020 een koninklijke onderscheiding voor haar werk.

Anniko van Santen in The Masked Singer
Anniko van Santen in The Masked Singer

The Masked Singer is iedere vrijdag vanaf 20:00 uur te zien op RTL4. Terugkijken kan via Videoland.

Meer lezen?

Meer over