Samenvatting

Gisteren in Het Sinterklaasjournaal: Hoofdpiet heeft een oplossing voor het vergeten Grote Boek

15 november 2023 09:20 | amusement | Door Janine van Rooden

© Screenshot NLZIET
Heb je Het Sinterklaasjournaal gemist? Geen zorgen! Wij maken dagelijks een samenvatting voor je van de belangrijkste avonturen die Sinterklaas en zijn Pieten hebben meegemaakt.

Dit is de samenvatting van dinsdag 14 november 2023.

Het verdwenen Grote Boek

Dieuwertje zoekt aan het begin van de uitzending direct contact met de stoomboot om te vragen of Het Grote Boek al terecht is. Wat blijkt? Hoofdpiet heeft het boek gewoon in zijn handen! Maar... het is leeg. Gelukkig heeft hij een oplossing bedacht: samen met de rest van de Pieten gaat hij de namen van alle kinderen opnieuw in het boek schrijven. Kinderen kunnen op de website van Het Sinterklaasjournaal hun naam doorgeven, zodat iedereen weer in Het Grote Boek komt te staan.

Hoofdpiet met het lege Grote Boek
Hoofdpiet met het lege Grote Boek

Waar is toch Het Pietenhuis?

Verslaggever Jeroen heeft ook goed nieuws: hij is bij het goede Pietenhuis beland. Althans, dat denkt hij. Op het moment dat Jeroen het huis wil versieren komt hij Bert van Leeuwen tegen en blijkt hij de opnames van Het Familiediner te verstoren. Deze locatie is dus ook weer niet voor Het Pietenhuis bestemd. Waar o waar is het dan wel?

Bert van Leeuwen in Het Sinterklaasjournaal
Bert van Leeuwen in Het Sinterklaasjournaal

Problemen in Gorinchem

Tot slot neemt verslaggever Rachel poolshoogte in Gorinchem, want is de aanlegsteiger voor de stoomboot al vrij? Nee hoor, de stoïcijnse schipper Peter Heerschop houdt 'm nog steeds bezet met zijn elektrische veerboot. Rachel schakelt de hulp van de burgemeester in en... die ziet helemaal geen probleem. Er is gewoon een andere steiger vrij waar de Sint en zijn Pieten kunnen aanmeren! Maar plots legt daar een andere boot aan en is de steiger weer bezet. Hoe kan dat nu?

Burgemeester Reinie Melissant-Briene in Het Sinterklaasjournaal
Burgemeester Reinie Melissant-Briene in Het Sinterklaasjournaal

Het Sinterklaasjournaal

Hoe loopt dit allemaal af? Je ziet het elke dag om 18:00 uur in Het Sinterklaasjournaal op NPO 3 of je leest het weer in onze samenvatting.

Lees hier ook de samenvatting van maandag 13 november 2023.

Meer over