Samenvatting

Gisteren in Het Sinterklaasjournaal: Boekpiet is nog steeds op de vlucht

29 november 2023 14:45 | amusement | Door Janine van Rooden

© Screenshot NLZIET
Heb je Het Sinterklaasjournaal gemist? Geen zorgen! Wij maken dagelijks een samenvatting voor je van de belangrijkste avonturen die Sinterklaas en zijn Pieten hebben meegemaakt.

Dit is de samenvatting van dinsdag 28 november 2023.

Boekpiet peert 'm

Boekpiet is nog steeds op de vlucht voor Sinterklaas, maar waarom is een groot raadsel. Deze keer mengt hij zich tussen de bouwvakkers, maar de Sint weet hem toch weer op te sporen. Boekpiet zet het wederom op een rennen. Zal het de goedheiligman ooit lukken om met hem in gesprek te gaan?

Sinterklaas is op zoek naar Boekpiet
Sinterklaas is op zoek naar Boekpiet

Handig! Of toch niet?

Jan en Helma Boel (Bert Visscher en Brigitte Kaandorp) hebben ook dit jaar weer een uitvinding voor de Pieten: lampjes die ze aan hun schoenen kunnen binden zodat ze bij het afdalen in de donkere schoorstenen verlichting hebben. Een briljant idee, maar in de praktijk blijkt het toch niet zo goed te werken. Terug naar de tekentafel dus!

Brigitte Kaandorp en Bert Visscher in Het Sinterklaasjournaal
Brigitte Kaandorp en Bert Visscher in Het Sinterklaasjournaal

Speculeren over de code

Ondertussen zijn de Pieten nog steeds bezig om de code van de kluis te ontcijferen. Meeraden kan op de website van Het Sinterklaasjournaal.

Rijmpiet wil zijn code proberen
Rijmpiet wil zijn code proberen

Het Sinterklaasjournaal

Hoe loopt dit allemaal af? Je ziet het elke dag om 18:00 uur in Het Sinterklaasjournaal op NPO 3 of je leest het weer in onze samenvatting.

Lees hier ook de samenvatting van maandag 27 november 2023.

Meer over