Samenvatting

Gisteren in Het Sinterklaasjournaal: de Pieten laten Sinterklaas poedelnaakt achter

17 november 2023 10:25 | amusement | Door Janine van Rooden

© Screenshot NLZIET
Heb je Het Sinterklaasjournaal gemist? Geen zorgen! Wij maken dagelijks een samenvatting voor je van de belangrijkste avonturen die Sinterklaas en zijn Pieten hebben meegemaakt.

Dit is de samenvatting van donderdag 16 november 2023.

Jeroen speelt jeu de boules

Verslaggever Jeroen is al dagen op zoek naar Het Pietenhuis. Zou hij dan nu wel aan het goede adres zijn? Helaas… ook deze keer blijkt hij de opnames van een tv-programma te verstoren, namelijk die van We Zijn Er Bijna! met Martine van Os. Wanneer Jeroen wil vertrekken wordt zijn auto aangereden door een camper dus moet hij zijn zoektocht naar Het Pietenhuis voorlopig staken. Martine nodigt hem daarom maar uit om gezellig met de ouderen een potje jeu de boules te spelen tot zijn auto gerepareerd is.

Martine van Os in Het Sinterklaasjournaal
Martine van Os in Het Sinterklaasjournaal

De Sint staat in zijn adamskostuum

De beste tabberd van de Sint is in de fik gevlogen dus zit er nog maar één ding op: de goedheiligman moet zijn normale tabberd aan tijdens de intocht. Die moet alleen nog wel even gewassen worden, want Piet de Smeerpoets heeft deze vies gemaakt. Terwijl de Pieten zich ontfermen over de was blijft Sinterklaas poedelnaakt achter, hij heeft immers geen kleren meer over.

Sinterklaas blijft poedelnaakt achter
Sinterklaas blijft poedelnaakt achter

Rachel vindt een pietenpak

Verslaggever Rachel brengt een bezoekje aan Slot Loevestein om een stukje Gorinchemse geschiedenis op te snuiven, maar ontdekt daar een bijzondere verkleedkist. Ze maakt 'm open en ziet… een pietenpak! Hoe kan dat nu? Een ridder legt haar uit dat dit geen pietenpak is, maar het pak van een 'page jongen'. Dat is een hulpje van de ridders. Rachel vindt het maar een raar verhaal.

Rachel vindt een pietenpak in Slot Loevestein
Rachel vindt een pietenpak in Slot Loevestein

Het Sinterklaasjournaal

Hoe loopt dit allemaal af? Je ziet het elke dag om 18:00 uur in Het Sinterklaasjournaal op NPO 3 of je leest het weer in onze samenvatting.

Lees hier ook de samenvatting van woensdag 15 november 2023.

Meer over