Samenvatting

Gisteren in Het Sinterklaasjournaal: het Sinterklaasfeest is in gevaar

24 november 2023 10:15 | amusement | Door Janine van Rooden

© Screenshot NLZIET
Heb je Het Sinterklaasjournaal gemist? Geen zorgen! Wij maken dagelijks een samenvatting voor je van de belangrijkste avonturen die Sinterklaas en zijn Pieten hebben meegemaakt.

Dit is de samenvatting van donderdag 23 november 2023.

Het Sinterklaasfeest is in gevaar

Hoofdpiet en de Pieten zijn dagen met elkaar in gesprek geweest, maar hebben hun meningsverschillen niet aan de kant kunnen zetten. Ze besluiten zelfs om allemaal op te stappen en Het Pietenhuis te verlaten. Maar… zonder Pieten kan het Sinterklaasfeest helemaal niet doorgaan. Dat is een heel groot probleem, want alle kinderen wachten vol verwachting op het ‘heerlijk avondje’!

De Pieten verlaten Het Pietenhuis
De Pieten verlaten Het Pietenhuis

Nederland is er klaar voor

Verslaggever Rachel gaat het land in om te kijken hoe de stemming is bij de mensen thuis. Ze belt aan bij Roel van Velzen. Hij kent álle Sinterklaasliedjes uit zijn hoofd en zingt deze de hele dag samen met ‘buurvrouw’ Angela Groothuizen uit volle borst mee. Kortom: Nederland heeft zin in de Sinterklaasviering.

Roel van Velzen en Angela Groothuizen in Het Sinterklaasjournaal
Roel van Velzen en Angela Groothuizen in Het Sinterklaasjournaal

De Sint grijpt in

Sinterklaas is helemaal klaar met de discussie tussen Hoofdpiet en zijn Pieten en besluit om in te grijpen. Hij dirigeert iedereen naar Het Pietenhuis voor een laatste topoverleg. Lukt het de goedheiligman om zijn eigen feest te redden?

Sinterklaas brengt alle Pieten naar Het Pietenhuis
Sinterklaas brengt alle Pieten naar Het Pietenhuis

Het Sinterklaasjournaal

Hoe loopt dit allemaal af? Je ziet het elke dag om 18:00 uur in Het Sinterklaasjournaal op NPO 3 of je leest het weer in onze samenvatting.

Lees hier ook de samenvatting van woensdag 22 november 2023.

Meer over