Samenvatting

Gisteren in Het Sinterklaasjournaal: het nieuwe Grote Boek is waardeloos

21 november 2023 09:30 | amusement | Door Janine van Rooden

© Screenshot NLZIET
Heb je Het Sinterklaasjournaal gemist? Geen zorgen! Wij maken dagelijks een samenvatting voor je van de belangrijkste avonturen die Sinterklaas en zijn Pieten hebben meegemaakt.

Dit is de samenvatting van maandag 20 november 2023.

Toch nog schoencadeautjes!

Hoofdpiet begint gelijk met goed nieuws: afgelopen weekend heeft hij de Pieten alsnog kunnen aansporen om de schoenen van de kinderen te vullen met cadeautjes. Toch zijn de Pieten er nog steeds van overtuigd dat ze ook hun eigen schoenen mogen zetten.

Hoofdpiet is het daar absoluut niet mee eens en maant de Pieten om hun schoeisel op te ruimen. Daar gaan ze niet mee akkoord. De Pieten weigeren zelfs om cadeautjes in te pakken en pepernoten te bakken als ze niet zelf hun schoenen mogen zetten. Wat nu?!

De Pieten willen nog steeds hun eigen schoenen zetten
De Pieten willen nog steeds hun eigen schoenen zetten

Het Grote Boek blijkt waardeloos

Er is een catastrofale fout gemaakt met het nieuwe Grote Boek. De Pieten hebben alleen de voornamen van de kinderen genoteerd, maar niet waar ze wonen. Hoe moet Sinterklaas nu weten waar alle cadeaus bezorgd moeten worden? De goedheiligman besluit dat ze toch op zoek moeten gaan naar het oude Grote Boek, want die is wel compleet. Maar die ligt nog in Spanje, toch?

Sinterklaas heeft niets aan het nieuwe Grote Boek
Sinterklaas heeft niets aan het nieuwe Grote Boek

Het Sinterklaasjournaal

Hoe loopt dit allemaal af? Je ziet het elke dag om 18:00 uur in Het Sinterklaasjournaal op NPO 3 of je leest het weer in onze samenvatting.

Lees hier ook de samenvatting van zaterdag 18 november 2023.

Meer over