Samenvatting

Gisteren in Het Sinterklaasjournaal: de Pieten proberen de kluis te kraken

28 november 2023 13:21 | amusement | Door Janine van Rooden

© Screenshot NLZIET
Heb je Het Sinterklaasjournaal gemist? Geen zorgen! Wij maken dagelijks een samenvatting voor je van de belangrijkste avonturen die Sinterklaas en zijn Pieten hebben meegemaakt.

Dit is de samenvatting van maandag 27 november 2023.

Sesam, open u

De Pieten zijn er inmiddels allemaal van op de hoogte dat Het Grote Boek in een kluis achter een schilderij ligt, maar dat niemand de code weet. Ze proberen deze samen te ontcijferen door allerlei combinaties in te voeren, maar de juiste blijkt er nog niet tussen te zitten. Het Grote Boek ligt dus nog steeds achter slot en grendel. Via de website van Het Sinterklaasjournaal kan iedereen meedenken over de code. 

Wellespiet probeert de codes uit
Wellespiet probeert de codes uit

Sinterklaas kapoentje

De Pieten zijn begonnen om hun schoenen te zetten bij de mensen thuis. Verslaggever Rachel gaat de straat op om te peilen hoe iedereen over deze nieuwe gang van zaken denkt. De meningen blijken nogal te verschillen; waar de een het toch een beetje gek vindt, vindt de ander het een leuke ontwikkeling.

Hila Noorzai en Peter Bolhuis in Het Sinterklaasjournaal
Hila Noorzai en Peter Bolhuis in Het Sinterklaasjournaal

Het Sinterklaasjournaal

Hoe loopt dit allemaal af? Je ziet het elke dag om 18:00 uur in Het Sinterklaasjournaal op NPO 3 of je leest het weer in onze samenvatting.

Lees hier ook de samenvatting van zaterdag 25 november 2023.

Meer over