Samenvatting

Gisteren in Het Sinterklaasjournaal: Vervangers voor Sinterklaas staan in de rij

2 december 2023 10:02 | amusement | Door Marjolein Vos

© Still Uitzendinggemist
Heb je Het Sinterklaasjournaal gemist? Geen zorgen! Wij maken dagelijks een samenvatting voor je van de belangrijkste avonturen die Sinterklaas en zijn Pieten hebben meegemaakt.

Dit is de samenvatting van vrijdag 1 december 2023.

Achteraan sluiten

Sinterklaas is weg en dat betekent dat iemand anders de honneurs moet waarnemen. Maar wie dan? Het probleem lijkt opgelost als een meneer aanbelt en aangeeft dat hij tijdelijk de goedheiligman wel wil vervangen. De Pieten juichen. Maar dan gaat weer de bel, en nog een keer de bel. En wat blijkt? Er staat een grote rij op het landgoed van het grote Pietenhuis.

Sinterklazen in de rij om te helpen.
Sinterklazen in de rij om te helpen.

Schoen zetten

Rachel staat bij basisschool De Woelwaters in Overhoop. Op het raam siert een sticker die aangeeft dat de schoenen van de Pieten gevuld zijn. En net als zij daar staat, komen de Pieten hun schoen halen. Beteuterd komen ze naar buiten. Er stonden schoenen van andere Pieten. Wat blijkt... Ze waren bij de verkeerde school en gauw gaan ze ervandoor naar hun eigen school waar wél hun schoenen staan.

Pieten vinden uit dat ze bij de verkeerde school staan.
Pieten vinden uit dat ze bij de verkeerde school staan.


Het Sinterklaasjournaal

Hoe loopt dit allemaal af? Je ziet het elke dag om 18:00 uur in Het Sinterklaasjournaal op NPO 3 of je leest het weer in onze samenvatting.

Lees hier ook de samenvatting van donderdag 30 november 2023.

Meer over