Samenvatting

Gisteren in Het Sinterklaasjournaal: Sinterklaas gooit roet in het eten

18 november 2023 09:20 | amusement | Door Janine van Rooden

© Screenshot NLZIET
Heb je Het Sinterklaasjournaal gemist? Geen zorgen! Wij maken dagelijks een samenvatting voor je van de belangrijkste avonturen die Sinterklaas en zijn Pieten hebben meegemaakt.

Dit is de samenvatting van vrijdag 17 november 2023.

Blij met een dode mus

Verslaggever Jeroen denkt Het Pietenhuis eindelijk te hebben gevonden, maar loopt dan Martijn Krabbé, Roos Reedijk, Bob Sikkes en Alex van Keulen tegen het lijf. Nee hè, hij zit wéér in een tv-programma! Dit keer in Kopen zonder Kijken dus het huis is al verkocht. Waar moeten Sinterklaas en zijn Pieten dan gaan wonen als ze in Nederland zijn?

Martijn Krabbé in Het Sinterklaasjournaal
Martijn Krabbé in Het Sinterklaasjournaal

Probleem opgelost?

Verslaggever Rachel maakt zich op voor de terugreis naar Gorinchem nadat ze Slot Loevestein vaarwel heeft gezegd. Vlak voor vertrek hoort ze van een ridder dat het kasteel helemaal leeg staat. Zou dit dan een mooie locatie zijn voor Het Pietenhuis?

Slot Loevestein staat leeg...
Slot Loevestein staat leeg...

Sinterklaas wijzigt de plannen

Sinterklaas heeft gelukkig weer kleren aan, want die zijn gestoomd. De goedheiligman is dus helemaal klaar voor de intocht in Gorinchem, maar laat aan de Pieten weten dat ze daar niet aan zullen meren. Ze varen namelijk ergens anders heen, maar waarheen dan? Gorinchem is ten slotte helemaal klaar voor de komst van de Sint!

Sinterklaas heeft gelukkig weer kleren aan
Sinterklaas heeft gelukkig weer kleren aan

Het Sinterklaasjournaal

Hoe loopt dit allemaal af? Je ziet het elke dag om 18:00 uur in Het Sinterklaasjournaal op NPO 3 of je leest het weer in onze samenvatting.

Lees hier ook de samenvatting van donderdag 16 november 2023.

Meer over