Samenvatting

Gisteren in Het Sinterklaasjournaal: wordt Hoofdpiet ontslagen?

25 november 2023 13:52 | amusement | Door Janine van Rooden

© Screenshot NLZIET
Heb je Het Sinterklaasjournaal gemist? Geen zorgen! Wij maken dagelijks een samenvatting voor je van de belangrijkste avonturen die Sinterklaas en zijn Pieten hebben meegemaakt.

Dit is de samenvatting van vrijdag 24 november 2023.

Sinterklaas is boos

Sinterklaas is enorm teleurgesteld in Hoofdpiet, omdat hij de Sinterklaasviering in gevaar heeft gebracht. De goedheiligman vindt het namelijk helemaal niet erg dat de Pieten hun schoenen willen zetten. Hij zorgt er wel voor dat er genoeg schoencadeautjes komen om uit te delen. Gelukkig wordt Hoofdpiet niet ontslagen, maar krijgt hij alleen een reprimande van de Sint.

Sinterklaas kan niet lachen om de actie van Hoofdpiet
Sinterklaas kan niet lachen om de actie van Hoofdpiet

Knutselen maar!

Maar hoe gaat Sinterklaas het tekort aan schoencadeautjes dan oplossen? Dat is heel simpel. De Pieten mogen hun schoenen zetten bij de mensen thuis. Als zij dan een cadeautje knutselen voor een Piet en deze in zijn of haar schoen stoppen, komt hij of zij daarna de schoenen van het hele gezin vullen. Nederland moet dit weekend dus volop gaan knutselen, aldus Leonie ter Braak en Sinan Eroglu die alvast de proef op de som namen.

Sinan Eroglu en Leonie ter Braak in Het Sinterklaasjournaal
Sinan Eroglu en Leonie ter Braak in Het Sinterklaasjournaal

De koppige conducteur

De eigenzinnige bakker heeft zich via de verkleedkist in het kantoor van Sinterklaas omgekleed tot conducteur en maakt nu van het station een grote chaos. Hij knipt gaten in ov-chipkaarten en laat mensen hun treinen missen. De Sint probeert hem samen met ‘hoofdconducteur’ Wouter Koolmees te stoppen, maar de verklede man slaat op de vlucht.

Wouter Koolmees in Het Sinterklaasjournaal 2023
Wouter Koolmees in Het Sinterklaasjournaal 2023

Het Sinterklaasjournaal

Hoe loopt dit allemaal af? Je ziet het elke dag om 18:00 uur in Het Sinterklaasjournaal op NPO 3 of je leest het weer in onze samenvatting.

Lees hier ook de samenvatting van donderdag 23 november 2023.

Meer over