Samenvatting

Gisteren in Het Sinterklaasjournaal: Piet de Smeerpoets zet de boel in de hens

16 november 2023 09:30 | amusement | Door Janine van Rooden

© Screenshot NLZIET
Heb je Het Sinterklaasjournaal gemist? Geen zorgen! Wij maken dagelijks een samenvatting voor je van de belangrijkste avonturen die Sinterklaas en zijn Pieten hebben meegemaakt.

Dit is de samenvatting van woensdag 15 november 2023.

Hoofdpiet schrijft erop los

Hoofdpiet is nog steeds druk om namen in het nieuwe Grote Boek te zetten. Vergeet vooral jouw naam niet door te geven via de website van Het Sinterklaasjournaal.

Hoofdpiet schrijft erop los
Hoofdpiet schrijft erop los

De stoomboot kan eindelijk aanmeren

Verslaggever Rachel bezoekt opnieuw de aanlegsteiger in Gorinchem om te zien of de plek waar de stoomboot moet aanmeren al vrij is. Helaas... de elektrische veerboot van schipper Peter Heerschop ligt er nog steeds. Het lijkt erop dat hij de intocht wil dwarsbomen, maar niets is minder waar. Peter houdt de plek bewust bezet voor Sinterklaas, zodat er geen andere boten komen die de plek kunnen inpikken. Zodra de stoomboot in zicht is haalt hij zijn boot dus gewoon weg. Probleem opgelost!

Peter Heerschop in Het Sinterklaasjournaal
Peter Heerschop in Het Sinterklaasjournaal

Brand op de stoomboot

Piet de Smeerpoets is ondertussen druk bezig met het wassen van de mooiste kleren van de Sint, zodat de goedheiligman er bij de intocht tiptop uitziet. Hij hangt de outfit te drogen bij een vuurtje dat hij heeft gestookt in de technische ruimte van de stoomboot, maar dat gaat helemaal mis. De kleren hangen zo dicht bij het vuur dat ze in brand vliegen! Wat moet Sinterklaas nu aan tijdens de intocht?

Piet de Smeerpoets zet de boel in de hens
Piet de Smeerpoets zet de boel in de hens

Waar is Het Pietenhuis?

Verslaggever Jeroen kwam in deze uitzending niet aan bod dus hoe het met de zoektocht naar de locatie van Het Pietenhuis is gesteld is niet bekend. 

Het Sinterklaasjournaal

Hoe loopt dit allemaal af? Je ziet het elke dag om 18:00 uur in Het Sinterklaasjournaal op NPO 3 of je leest het weer in onze samenvatting.

Lees hier ook de samenvatting van dinsdag 14 november 2023.

Meer over