Samenvatting

Gisteren in Het Sinterklaasjournaal: de mysterieuze man weet waar Het Grote Boek is

26 november 2023 18:46 | amusement | Door Janine van Rooden

© Screenshot NLZIET
Heb je Het Sinterklaasjournaal gemist? Geen zorgen! Wij maken dagelijks een samenvatting voor je van de belangrijkste avonturen die Sinterklaas en zijn Pieten hebben meegemaakt.

Dit is de samenvatting van zaterdag 25 november 2023.

Geduld is een schone zaak

De mensen zijn massaal aan het knutselen geslagen voor de Pieten. Ze hopen allemaal dat er zo snel mogelijk een Piet langskomt om zijn of haar schoen te zetten, zodat ze het knutselwerk kunnen ruilen voor schoencadeaus. De Pieten kunnen alleen niet bij iedereen tegelijk hun schoenen zetten, dus de mensen moeten geduld hebben. Zo heeft Yannick van de Velde al een prachtige Ozosnel geknutseld, maar is er bij hem nog geen Piet komen opdagen.

Yannick van de Velde in Het Sinterklaasjournaal 2023
Yannick van de Velde in Het Sinterklaasjournaal

Malle Pietje

Steven Brunswijk en Lisa Loeb staan te trappelen voor Het Pietenhuis, want zij mogen de grootste lolbroek van alle Pieten ontmoeten: Malle Pietje. Zodra Steven zich bij hem meldt heeft Malle Pietje een grap in petto. “Bedankt voor het komen en een goede reis terug!” Steven is groot fan van Malle Pietje, maar om deze grap kan hij niet lachen. Lisa gelukkig wel.

Steven Brunswijk en Lisa Loeb in Het Sinterklaasjournaal
Steven Brunswijk en Lisa Loeb in Het Sinterklaasjournaal

Daar is Het Grote Boek!

De verklede man heeft zich teruggetrokken in de verkleedkist, maar wordt betrapt door Wellespiet. Zodra de Piet met hem in gesprek gaat blijkt dat de mysterieuze man niemand minder dan Boekpiet is! Hij weet zelfs waar het échte Grote Boek is. Namelijk in een geheime kluis in het kantoor van Sinterklaas. Wellespiet vraagt hem om het Grote Boek uit de kluis te halen, maar Boekpiet is de code vergeten. Hoe kunnen ze deze ontcijferen?

Het Grote Boek ligt in de kluis
Het Grote Boek ligt in de kluis

Het Sinterklaasjournaal

Hoe loopt dit allemaal af? Je ziet het elke dag om 18:00 uur in Het Sinterklaasjournaal op NPO 3 of je leest het weer in onze samenvatting.

Lees hier ook de samenvatting van vrijdag 24 november 2023.

Meer over