Het wordt afzien in Family Island van Johnny de Mol

9 augustus 2016 11:03 | amusement | Door Televizier

© William Rutten

Het nieuwe hulpprogramma van Johnny de Mol, Family Island, wordt hardcore. De deelnemers worden op een eiland gezet zonder wifi.

In Family Island helpt Johnny de Mol gezinnen in een crisis. Dat doet hij op het eiland Pulau Macan (dat er in de link uitziet als een geweldig luxe-vakantie eiland) in Indonesië. Vier gezinnen met onhandelbare tieners wonen een tijdje in een simpel hutje aan de waterkant. In dat nieuwe eenvoudige leven passen geen schermen: “Telefoons en tablets moeten de gezinsleden inleveren, zo zegt RTL.

Agressief

Volgens de zender helpt het gebrek aan elektronische zaken de lieve vrede te herstellen. “Gedurende een aantal weken zijn de gezinsleden op zichzelf, maar vooral op elkaar aangewezen." En dat is hard nodig ook: “Sommige kinderen zijn ronduit agressief naar hun ouders en broertjes of zusjes. Uithuisplaatsing van de tiener lijkt soms de enige oplossing.”

Coaches

Johnny de Mol is niet de enige hulp die de gezinnen krijgen, er zijn ook twee coaches die moeten helpen de boel weer op de rit te krijgen.

Meer over