Saai of niet?

Ondanks hevige kritiek haalt Studio Fußball het populaire Vandaag Inside Oranje bijna in

20 juni 2024 14:24 | amusement | Door Irma Tomas

© Screenshot
Vandaag Inside Oranje leek onaantastbaar op de late avond, maar naarmate het Europees Kampioenschap voetbal vordert, wordt het NPO1-programma Studio Fußball steeds populairder. En dat terwijl het door Sjoerd van Ramshorst gepresenteerde Studio Fußball bakken met kritiek te verduren krijgt. 

Woensdag trok Studio Fußball om 23:00 - dus na de wedstrijd - een keurige 722.000 kijkers tegen Vandaag Inside Oranje 717.000 kijkers. Dat is dus vrijwel gelijk, terwijl aan het begin van het EK Vandaag Inside Oranje beduidend beter scoorde. 

Kritiek

Ondanks de goede score blijft Studio Fußball veel kritiek krijgen. Het programma zou saai zijn, analisten zouden zich niet voorbereiden (Marco van Basten), er is veel gebrek op Leonne Stentler die alleen maar open deuren zou intrappen in haar analyses en Angela de Jong schreef een dodelijke column in het AD over Herman Brusselmans, de Vlaamse schrijver die iedere aflevering afsluit met een deprimerend gesproken column zodat half Nederland chagrijnig naar bed gaat. En Angela mist ook de compilaties die de NOS altijd in elkaar kluste met de hoogtepunten van die dag en een opbeurend nummer eronder gemonteerd.  

Op social media hebben kijkers vooral moeite met de gasten die niet zoveel met voetbal te maken hebben. 

Meer over