Boekverfilming

Hillary Clinton werkt aan serie met Steven Spielberg

2 augustus 2018 12:04 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© EPA
Hillary Clinton gaat haar horizon verbreden. De vrouw van Bill gaat met Steven Spielberg aan een televisieserie werken.

De serie wordt een verfilming van het boek The Woman's Hour: The Great Fight to Win the Vote van schrijfster Elaine Weiss. Het verhaal gaat over de Amerikaanse activisten die vochten voor stemrecht voor vrouwen en de aanpassing van de wet.

Steven Spielberg

Clinton maakt haar debuut als tv-producent aan de zijde van niemand minder dan Steven Spielberg. "Ik ben enthousiast om de verhalen van deze krachtige vrouwen te vertellen en ik kijk er erg naar uit om samen te werken met Elaine en Steven", aldus de zeventigjarige Clinton. De serie wordt gemaakt door Spielbergs productiemaatschappij Amblin Television.

Deal

De tv-wereld is niet totaal onbekend voor de vrouw die in 2016 een gooi deed naar het presidentschap van de Verenigde Staten. Ze had een gastrol in de Amerikaanse dramaserie Madam Secretary. Ook is ze niet de eerste met een link met het Witte Huis die de filmwereld induikt. Voormalig president Barack Obama en zijn vrouw Michelle sloten eerder een deal met Netflix. Het stel gaat televisieshows- en films voor de streamingdienst produceren.

Lees ook: Obama praat met Netflix over eigen serie

Meer over