Erics Molboekje #8

Hints Wie is de Mol 2019: De Jongens Tegen de Meisjes

23 februari 2019 21:35 | amusement | Door Eric De Munck

Het negentiende seizoen van Wie is de Mol loopt op zijn einde. Op Televizier.nl laat ik - Eric de Munck, entertainmentdeskundige én trouwe Molloot - jullie elke week meekijken in mijn Molboekje.

De achtste aflevering alweer. Een spannende, want van de overgebleven vier kandidaten halen er drie de finale aan het einde van deze uitzending. Een concept dat ook mijn hoofdverdachte Merel Westrik heus wel begrepen heeft.


Vuurproef

Maar goed, eerst de drie opdrachten nog maar heelhuids door zien te komen. Te beginnen met de eerste, die de naam vuurproef absoluut eer aan doet. De kandidaten moeten op een verlaten strand vol vlammende fakkels samenwerken om maar liefst 1500 euro bij te kunnen schrijven aan de pot. Verschillende bedragen die aan de fakkels hangen worden in een brandende pot vuur gegooid. Merel en Niels vormen een duo, evenals Sarah en Sinan. Een karwei dat nauw komt, want dezelfde bedragen moeten door de teams gevonden worden, om het uiteindelijke bedrag te laten kloppen. Opvallendheden: Sarah gedroeg zich wéér redelijk onnozel. En uniek: Sinan deed actief mee met de opdracht!


In een uitslag die rechtstreeks uit Expeditie Robinson lijkt te komen brengt Rik van de Westelaken het slechte nieuws aan de vier kandidaten: er is géén geld verdiend voor de pot en daarna maakt Sinan al snel het rekensommetje dat er dit seizoen al 25.000 euro is laten liggen. Bizar veel geld.


Kapers op de kust

Tijdens de tweede opdracht worden de kandidaten niet alleen tegengewerkt door De Mol, maar zijn er meer kapers op de kust. Merel en Nielson moeten zoveel mogelijk geld te zien te verzamelen, dat klaarligt op olievaten in een verlaten zandgebied. Sinan bestuurt een drone om de twee op de juiste koers te houden. In het heetst van de strijd verschijnen er ineens twee motorrijders ten tonele om het geld van de kandidaten af te troggelen. Dat lukt niet direct, waardoor zowel Merel als Sarah 250 euro binnenslepen. Uiteindelijk wordt er door Sarah, Merel en Niels een meer dan aardige 1250 euro opgehaald. Maar ja, het is toch weer niet het maximale bedrag van 2000 euro die met deze opdracht te verdienen was. Opvallendheden: Sinan is wederom extreem traag en zet Merel op het verkeerde spoor. Of doet Merel juist alsof hij dat doet om zélf minder verdacht te zijn? Ik vertrouw ze allebei niet meer.


Ten Val Brengen

Ook de laatste opdracht van deze achtste aflevering heeft een bekend tintje: in een mini-versie van The Wall is het aan de kandidaten om allemaal steeds een pin uit een bord te trekken, waardoor een joker steeds verder naar beneden zakt. Degene die 'm uiteindelijk door het gat onderaan laat vallen, wint de joker. Die tevens vijftig procent kans heeft om een vrijstelling te bevatten, waardoor de kandidaat metéén naar de finale mag. Een kat en muis-spelletje, waarbij de kandidaten niet voor de weg kiezen om het de anderen gemakkelijk te maken. Uiteindelijk waren er nog voldoende staafjes over om het nog even spannend te houden, maar is Merel er met haar hoofd niet bij en trekt ze het staafje weg waarmee de volgende zijn kans kan grijpen. Niels is de gelukkige en wint de Joker. Ik vraag me wederom af of Merel er écht niet bij was met haar hoofd, of dat het een slechte act is. Mijn gevoel zegt absoluut het laatste.


Niels besluit om zijn Joker te openen in het bijzijn van de groep om zo samen te ontdekken of de vrijstelling zit verstopt. Dat is -uiteraard- zo, want ik maak me als Molloot geen illusies: waarschijnlijk zat in allebei de getoonde Jokers een vrijstelling, niemand die het ooit zal weten. Hoe dan ook: Niels is de eerste finalist van Wie is de Mol 2019.

Test en executie

Iemand moet vlak voor de eindstreep afvallen, maar dat is Niels dus sowieso niet. Sarah krijgt haar scherm als eerste te zien en brengt goed nieuws: groen. Daarmee is ze de tweede finalist en dat betekent dat Merel of Sinan de derde gaat zijn. Voor mij een spannend moment, ik kan het me niet permitteren dat mijn ultieme Mol Merel verdwijnt. Gelukkig is mijn gezichtsverlies geen feit: Sinan ziet een rood scherm en moet afscheid nemen. Merel plaatst zich als derde finalist.


Meest verdacht na aflevering acht:
Merel.
Middelmatig verdacht: Sarah en Nielson.

eric_blvd

Meer over