Hintte Ron Boszhard op Wie is de Mol-deelname bij Televizier-Ring Gala?

15 Oktober 2017 18:16 | amusement | Door Televizier

© Screenshot Televizier-Ring Gala, bewerkt

Het achttiende seizoen van Wie is de Mol? komt steeds dichterbij, maar de officiële bekendmaking van de kandidaten laat nog even op zich wachten. Toch weten wij het bijna zeker: Ron Boszhard doet dit jaar mee.

Het was een opmerkelijk moment tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala. Toen presentator Art Rooijakkers een praatje maakte met de genomineerden voor de Gouden Stuiver, sprak hij ook Ron Boszhard aan, die met Bommetje XXL kans maakte op de prijs voor het beste jeugdprogramma. Hoe is het met de zenuwen, vroeg Art hem.

Grijns van Art

“Ik ben blij dat ik genomineerd ben, want ik hoop dat ik nu eindelijk een keer word uitgenodigd voor Wie is de Mol?”, zei Ron. “Nou bén ik tenminste iemand.” Daar stond Art toch even met zijn mond vol tanden in de bomvolle AFAS Live. “Wie weet hè?”, grijnsde hij. “Ik houd gewoon m’n mond, Ron.” Dat leek verdacht veel op een onderonsje tussen de WIDM-presentator en een van zijn kandidaten.

Mei en juni

De fanatieke ‘molloten’, die het hele jaar door op zoek zijn naar aanwijzingen over mogelijke kandidaten, houden Ron Boszhard al langer in de gaten, bijvoorbeeld op dit forum. De opnames van Wie is de Mol? 2018 vonden afgelopen voorjaar plaats, zeer waarschijnlijk tussen 15 mei en 15 juni: in die periode was presentator Art Rooijakkers niet aan het werk in Nederland en verscheen hij niet of nauwelijks op sociale media.

Sascha Visser

Interessant: precies in deze periode verdween Ron Boszhard ook van de aardbodem. In het programma Zappsport, dat hij normaal gesproken altijd presenteert, werd Ron plotseling vervangen door Sascha Visser, bijvoorbeeld bij de opnames van het Zappsport Zwemteam op zaterdag 21 mei (zie dit nieuwsbericht). Rende Ron op dat moment lasergamend rond bij een Wie is de Mol?-opdracht in het buitenland?

Atlas

Dat Ron wel van zo’n tv-spelletje houdt, bleek in 2013, toen de broer van Carlo Boszhard meedeed aan avonturenprogramma Atlas. Daarin streed hij tegen onder meer oud-Mol Inge Ipenburg. Na de opnames vroeg roddelblad Party aan Ron of hij Wie is de Mol? ook zag zitten. Zijn antwoord: “Als ze mij daarvoor zouden vragen, wil ik graag meedoen.”

Andere kandidaten?

Naast Ron Boszhard doen er nog meer namen de ronde voor Wie is de Mol? 2018. Zo lijkt het erop dat Jan Versteegh op zoek is gegaan naar de saboteur – of die zelf was. Ook actrice Loes Haverkort, NOS-gezicht Simone Weimans en RTL Boulevard-ster Olcay Gulsen worden genoemd.

Lees ook:
Doet Jan Versteegh mee aan Wie is de Mol?

Meer over