Hitsige vrijgezellen op de loer in nieuw seizoen Temptation Island

4 februari 2016 11:38 | amusement | Door Televizier

Het spraakmakende Temptation Island maakt donderdag na jaren een comeback. Hierin zetten vier koppels hun relatie op het spel door zich op een tropisch eiland te omringen door schaars geklede vrijgezellen.

Op een zonovergoten Thais eiland zien vier stellen hun partner negen dagen niet. Om het nog erger te maken worden ze continu omringd door bloedmooie vrijgezellen. En om de boel op te hitsen worden er beelden getoond waarin ze zien hoe hun partner zich vermaakt met de sexy verleiders. Tijdens dit avontuur wordt duidelijk welke relatie sterk genoeg is en welke sneuvelt.

Relatieproef  

De komende weken kan tv-kijkend Nederland genieten van het lief en leed van twee Nederlandse en twee Belgische setjes, die 9 dagen woest aantrekkelijke singles van hun lijf moeten zien te houden. Het verleden heeft ons geleerd dat maar weinig liefdeskoppels deze ‘ultieme relatietest’ overleven. Een normaal denkend mens moet er zelfs niet aan denken om hun partner alleen te laten met vrijgezellen die maar op een ding uit zijn. Maar de Nederlandse stelletjes Haroon (24) en Ayse (25) en Kirsten (24) en Regilio (28) dachten hier anders over. Regilio: “Ik vind niet dat we moeten letten op hoe de vorige stellen het deden. We moeten kijken naar onze eigen relatie en sterk in onze schoenen staan.”

Players

De kandidaten van dit seizoen hebben verschillende redenen voor hun deelname aan de realityshow. Zo zijn Regilio en Kirsten, die elkaar kennen via de RTL5-datingshow New Chicks, toe aan een volgende stap in hun relatie. Regilio was vroeger een echte playboy en hij wil laten zien dat hij veranderd is. Bij Haroon en Ayse ligt het net even iets anders. Haroon is in het verleden gezwicht voor de charmes van een andere dame. Daardoor moet hij nu bewijzen aan Ayse dat hij haar trouw is en met verleidingen om kan gaan.

Verleidingen weerstaan

De stelletjes kunnen natuurlijk nog niet vertellen of ze gezwicht zijn voor een ander, maar dat het moeilijk was willen ze wel kwijt. Kirsten: “In het dagelijks leven ben ik niet zo makkelijk te versieren, toch is het daar anders. Ik had een leuke klik met een paar jongens.” Regilio vult aan: “Alles is daar perfect: drank, zon, zee, strand en mooie vrouwen. De vrijgezelle vrouwen waren allemaal aardig en deden hun best om ons te verleiden. Maar zolang je vertrouwen hebt in je relatie moet het goedkomen.”  Kirsten benadrukt dat ze niet nog een keer mee wil doen, ondanks dat ze geen spijt heeft. “Je hebt daar zeeën van tijd om na te denken, waardoor je kleine dingen van elkaar meer gaat waarderen.”

Spel der verleiding

De presentatie is in handen van Rick Brandsteder en voormalig Miss België Annelien Coorevits. Zij waren ooggetuige van de liefdesperikelen op het eiland. Rick: “Er gebeurde in die negen dagen heel veel en wij waren een luisterend oor voor de kandidaten. Het is heel erg interessant om te zien hoe het spel der verleiding gaat.”

Guilty pleasure

Rick keek vroeger ook naar de  realityshow en zag het als een ‘guilty pleasure’ momentje. Zelf op een eiland leven met charmante singles ziet hij niet zitten. “Ik denk dat wanneer je relatie sterk genoeg is, je niet mee hoeft te doen. Ikzelf zou waarschijnlijk de singles niet kunnen weerstaan, dus dan ga ik ze liever uit de weg. Toch begrijp ik de stelletjes wel een klein beetje. Ik ken ze nu allemaal beter en ze hebben verschillende redenen om mee te doen. Het is daarnaast wel de ultieme test, want erger dan dit kan het niet worden.”

Verleiders

Volgens Rick hebben de stelletjes het best lastig gehad met zoveel singles op de loer.  “De vrijgezellen hebben het verleiden in hun bloed, daarom zijn ze gecast. De singles doen er dan ook alles voor om de deelnemers een slippertje te laten maken. Het programma zit vol smakelijke ingrediënten en ik kan alvast verklappen dat het niet over rozen zal gaan.”

Temptation Island is vanaf 4 februari elke donderdag te zien om 20.30 uur op RTL 5.

Meer over