Meer rubrieken, onbekende presentator

HLF8 keert na de zomer terug in vernieuwde vorm

21 mei 2022 11:04 | amusement | Door Jef Willemsen

© Screenshot SBS 6
SBS 6 blijft inzetten op live televisie in de vooravond. Talkshow HLF8 keert daarom na de zomer terug voor een tweede seizoen, al zijn er nog veel vragen over de inhoud én de presentator.

SBS 6 geeft het matig bekeken praatprogramma HLF8 groen licht voor een vervolg. Volgens Talpa tv-directeur Marco Louwerens is het een show met een 'fijne, goede sfeer'. 

Jeroen Pauw

Volgens Louwerens zijn ook de marktaandelen niet verkeerd. Qua kijkcijfers blijft het echter een zorgenkindje. De talkshow zweeft al maanden rond een slordige 300.000 kijkers, wat zelfs voor SBS-begrippen niet bijster veel is. De makers, waaronder Jeroen Pauw, krijgen nog een kans het tij te keren. 

Johnny de Mol

Het is alleen nog niet duidelijk wie straks aan het roer staat van HLF8. Hélène Hendriks vervangt momenteel Johnny de Mol, maar zij liet bij Vandaag inside doorschemeren dat ze geen ambities heeft de klus permanent op zich te nemen. Haar hart ligt toch teveel bij sport. Ook Leonie Ter Braak valt geregeld in en eerder waren er sterke geruchten dat Manuel Venderbos bij de doorstart betrokken is. Het is zelfs niet uitgesloten dat De Mol zelf weer terugkeert.

'Meer rubrieken'

Ook staat er nog niets vast over de manier waarop HLF8 de weg naar boven moet gaan vinden. Bij Vandaag inside kwam Hendriks met weinig concrete verbeterpunten als 'meer structuur' en 'vaste rubrieken' waar haar tv-collega's smakelijk om moesten lachen. 

Meer over