Eerste afvaller

Hoe gaat het met Anita Witzier na haar korte Wie is de Mol?-avontuur

14 Maart 2020 10:00 | amusement | Door Irma Tomas

© AVROTROS

In de finale van Wie is de Mol? zijn alle kandidaten weer bij elkaar. Natuurlijk is Anita Witzier er ook bij. Ze verliet het spel als eerste, maar is daar niet rouwig om.

Lees het artikel hieronder verder

Het laatste streaming nieuws

Mogelijk gemaakt door guidinc.nl

Turbo Review: Pixar-animatiefilm Luca op Disney Plus

Meer film & serie nieuws

Tekst: Dominique Hofman

Je bent vaker gevraagd voor Wie is de Mol? Waarom wilde je dit jaar wel meedoen?
“Mijn kinderen zeiden: “Mam, doe nou eens mee. Je bent slim, geslepen en superfanatiek. Je gaat er niet als eerste uit.” Ik dacht: hoe ga ik dat allemaal doen? Het slecht slapen, het psychologische spel? Aan de andere kant: ik zou wel zien waar het schip strandt. Natuurlijk hoopte ik langer in het spel te blijven, maar voor mij was het het minst erg om als eerste af te vallen. Voor Buddy was dat bijvoorbeeld een drama met hoofdletters geweest. Die droomt al jaren van Wie is de Mol?”  

Hoe kijk je nu terug op dit kortstondige avontuur?
“De eerste opdracht met die trommels vond ik overweldigend. Toen ik naar Rik liep, bonkte mijn hart in mijn keel. Omdat ik twee nachten niet goed geslapen had, kwam alles dubbel zo hard binnen. Ik dacht juist dat ik veel nuchterder zou zijn. Als ik nu naar de afleveringen kijk, denk ik: potverdikke, wat heb ik veel gemist! Die taxiopdracht had ik heel leuk gevonden, of in dat dorpje naar enveloppen zoeken. Maar het heeft geen vervelend gevoel. Ik vind het juist spannend. Bij elke executie krijg ik een verhoogde hartslag.”

Wat had je voor smoes bedacht?
“Op mijn werk zei ik dat ik een knieoperatie moest ondergaan. Toen ik na drie weken terugkwam, moest ik dus een beetje mank lopen. Anderen, waaronder mijn kinderen, dachten dat ik voor werk naar Zuid-Korea ging. Daar was ik weleens geweest, dus dat geloofde iedereen. Mijn man was mijn vertrouwenspersoon. Hij was verbaasd dat ik al zo snel terug was, maar zei ook: “Mensen onthouden alleen wie de Mol, winnaar en eerste afvaller is. En jij zit in dat rijtje!”

Wie is de Mol? | NPO 1 | 20.30 uur

Meer over