Hoe moet het nu verder met de Mattie en Wietze-docu?

7 Mei 2017 10:07 | amusement | Door Televizier

© REINIER RVDA

Hidde van Warmerdam volgt de radiodeejays Mattie en Wietze al vier jaar voor een documentaire. Waarschijnlijk had hij er ook niet op gerekend dat het tweetal met zoveel vuurwerk ineens uit elkaar zou gaan.

De grote vraag voor hem is dan ook: hoe nu verder? Tegenover De Telegraaf geeft hij aan dat dit mogelijk een "natuurlijk einde" is van de documentaire, maar Van Warmerdam houdt voorlopig alle opties over.

Consequenties

"Eerlijk gezegd weet ik niet precies wat de consequenties voor de film zijn. Is de documentaire nu klaar of is er nu helemaal geen documentaire? Hoe nu verder is voor ons de vraag. Dat weet ik zelf ook nog niet", aldus de maker tegenover de ochtendkrant.

Slechte tijden

De documentairemaker heeft het duo gevolgd in goede en slechte tijden. "Ik ben begonnen ze te volgen omdat ik het opmerkelijk vond dat er twee jonge jongens op de radio kwamen. Ik sprak met ze af om ze een lange periode te volgen. Er is intussen veel gebeurd. We hebben vanaf het begin met elkaar afgesproken dat ik op elk moment aanwezig mag zijn, in goede en slechte tijden, al wisten we toen nog niet wat ons boven het hoofd hing."

De breuk werd deze week groot nieuws, nadat er een e-mail van Wietze aan Mattie uitlekte. Mattie verlengde in zijn eentje zijn contract bij Qmusic, zonder dat Wietze daar iets van afwist.

Meer over