Dansen voor goed doel

Weinig kijkers voor SBS6-programma de Dansmarathon

15 oktober 2021 09:07 | amusement | Door Ingelise De Vries

© William Rutten
Dansfans kunnen hun lol op bij SBS6 sinds gisteren. Honderd koppels zijn vijftig uur aan het dansen voor het goede doel. Maar het loopt niet zoals John de Mol hoopte. 

Echt veel kijkers weet het programma niet te trekken: gisteravond keken naar de start slechts 265.000 mensen naar het programma. Tot nu toe is het grootse spektakel nog geen grootse kijkcijferhit.

Martien Meiland geeft startschot Dansmarathon

Om zeven uur 's avonds gaf Martien Meiland het startschot voor de spectaculaire dansshow. Honderd koppels dansen tijdens De Dansmarathon voor het goede doel: het Longfonds. Wie tijdens de wedstrijd een lot van De Vriendenloterij koopt, doneert automatisch veertig procent van het aankoopbedrag aan het goede doel. 

Eerste afvallers van Dansmarathon

Daarvoor moeten de voetjes letterlijk van de vloer: de dansvloer in Breda staat vol fanatiekelingen. Wie in de vijftig uur dat de marathon duurt het minste rust neemt, krijgt een prijs: maar liefst 100.000 euro. Het eerste koppel heeft helaas de handdoek al in de ring gegooid: Els en Richard, koppel 57, is gestopt met dansen.

Optredens OG3NE, Marco Borsato en meer

Alleen maar dansen is natuurlijk leuk, maar SBS heeft hard gewerkt een enorm spektakel te maken van de marathon. Verschillende artiesten, waaronder Marco Borsato, Davina Michelle en Guus Meeuwis treden op tijdens de show. Ook OG3NE gaf een spetterend optreden weg.

Wisselende reacties van SBS6-kijkers

De Dansmarathon wordt gepresenteerd door Wendy van Dijk en Jan Versteegh. Commentaar wordt afwisselend gedaan door verschillende presentatoren van de zender en van Radio538, zodat het presentatieduo niet een presentatiemarathon hoeft te doen.

Het experimentele programma wordt door kijkers wisselend ontvangen. Op de sociale media geven mensen traditiegetrouw hun ongezouten mening over de show. 

Meer over