Voedselroof in Kamp Noord

Honger dwong deelnemers Expeditie Robinson tot extreme daden

14 november 2021 09:26 | amusement | Door Jef Willemsen

De deelnemers van Expeditie Robinson hadden zoveel honger dat ze besloten alle regels van het programma te verbreken. Om hun buik te vullen riskeerden ze uit het survivalprogramma gezet te worden.

De expeditieleden op Kamp Noord hadden het zwaar in de eerste fase van het spel: er was amper voedsel op hun eiland en ze verloren alle proeven waar extra eten te verdienen viel. Volgens oud-deelneemster Sylvana IJsselmuiden dwong hen dat tot een wanhoopsdaad.

Inbraak

De cameraploeg die alle ontberingen vast moet leggen heeft een eigen hutje op het eiland waar ze hun spullen kunnen bewaren. Naast apparatuur is daar ook voedsel te vinden, zo wisten Sylvana en haar goede vriendin Sandra Ysbrandy. Toen de ploeg eens een paar uur afwezig was hebben de vrouwen de hut opengebroken op zoek naar iets eetbaars. Het spreekt voor zich dat dit tegen alle regels in is.

Tonijn

In één van de kisten troffen de dievegges blikken goulash en potten tonijn aan die ze samen met kampgenoten Jan van Halst en Defano Holwijn bij de ondergaande zon soldaat gemaakt hebben. Maar na dit geroofde feestmaal sloeg de twijfel toe: worden ze nu niet uit het programma gezet? Volgens Defano hoefden ze zich nergens zorgen om te maken: er is geen enkele mogelijkheid dat de makers een compleet kamp naar huis zouden sturen. En zo geschiedde. 

Britt Dekker

Overigens onthulde Britt Dekker in de Media inside aflevering van vrijdag 12 november dat ze van een oud-kandidate veel ernstigere verhalen had gehoord over eten bij Expeditie Robinson: "Een cameraman had gezegd: 'Als je me pijpt, krijg je een Mars'. Want zij hebben natuurlijk honger. Ik weet niet of je eerst een Mars kreeg, of daarna." Bij Shownieuws verklaarde presentatrice en afvaller Dyantha Brooks met klem zich níet te herkennen in het verhaal van Britt.

Meer over