De cast is bekend!

Hoofdrollen voor Thomas van Luyn, Henk Poort en Kim-Lian van der Meij in Scrooge Live

10 november 2023 14:42 | amusement | Door Tessa Kok

© Sander Mulkens/MAX

Halverwege december wordt de bijzondere muzikale kerstvertelling Scrooge Live weer op de buis uitgezonden. Inmiddels is meer duidelijk over wie de hoofdrollen gaan spelen. Dat gaat namelijk om niemand minder dan Thomas van Luyn, Henk Poort en Kim-Lian van der Meij

Dat heeft Omroep MAX vandaag bekendgemaakt. 

De cast

Cabaretier en acteur Thomas van Luyn zal de rol van Ebenezer Scrooge gaan vertolken. Henk Poort speelt de rol van Jacob Marley en Kim-Lian van der Meij is tijdens het televisiespektakel te zien als Bobbie Cratchit. Naast Thomas, Henk en Kim-Lian, zijn er ook rollen weggelegd voor Martine van Os (Geest van het Verleden), Annick Boer (Geest van het Heden), Jaqueline Blom (Geest van de Toekomst), Sydney Tros (Fanny) en Wendy Ruijgrok (Zoey).

En, bijzonder: ook Debbie en Paul uit B&B Vol Liefde maken hun opwachting! Het stralende liefdeskoppel uit B&B Vol Liefde speelt het liefdeals illuster collectantenduo. Frank Evenblij is te zien als de verteller. 

Scrooge Live

Scrooge Live is gebaseerd op het populaire Engelse kerstverhaal waarin Ebenezer Scrooge centraal staat. Deze bankier geeft enkel om geld en staat bekend als gierig. De overleden compagnon van Scrooge probeert hem vanuit de geesteswereld te beïnvloeden, maar dat gaat niet gemakkelijk. Het kerstverhaal draait om tegenstellingen tussen arm en rijk, liefde, vriendschap en familie.

Het Engelse kerstverhaal is vertaald naar een groot Nederlands televisiespektakel. De voorstelling bevat een eigentijdse twist vol kerstnummers en internationale hits, die wordt opgevoerd in Waalwijk. Kijkers kunnen rekenen op een bijzondere muzikale kerstvertelling vol humor en zang. Hét perfecte begin van een warme en gezellige periode. Met de live-uitzending wordt in samenwerking met Nationaal Fonds Kinderhulp aandacht gevraagd voor de kinderarmoede in ons land.

Vrijdag 15 december is het zover, dan is Scrooge Live op de buis te bewonderen. De uitzending begint rond 20.30 uur bij MAX op NPO 1.

Meer over