Hoogbejaarden reizen wereld over in De wereld rond met 80-jarigen

In De wereld rond met 80-jarigen maken acht hoogbejaarden een wereldreis. Dit doen ze niet alleen, Dennis van der Geest gaat gezellig met hen mee. 

Elke hoogbejaarde in De wereld rond met 80-jarigen heeft een droom die zich afspeelt ver buiten de landsgrenzen. De meesten van hen zijn nog nooit in het buitenland geweest en een enkeling is nog niet verder gekomen dan het eigen dorp. Ondanks dat de vier mannen en vier vrouwen elkaar niet kennen, beleven ze dit avontuur met elkaar. Of daar nog romances uit ontstaan is nog even afwachten.

Helikoptervlucht over een jungle

De een wil dolgraag een huskytocht meemaken en de ander een helikoptervlucht over een jungle. De wereldreis doet bijna alle continenten aan, waarbij er in acht verschillende landen tussenstops worden gemaakt. In elke aflevering komt één droom uit, waarbij natuurlijk ook de toeristische trekpleisters worden bezocht.

Inchecken op het vliegveld

Dennis van der Geest ontdekt dat zaken die voor de meesten normaal zijn, helemaal niet zo vanzelfsprekend zijn voor ouderen. Hoe check je in op een vliegveld? Hoe maak je jezelf verstaanbaar in een vreemde taal? En hoe werkt nou die smartphone om contact met het thuisfront te kunnen houden?

Niet verder dan de supermarkt

Dennis kijkt uit naar de bijzondere uitzendingen. “In het dagelijks leven komen deze mensen vaak niet veel verder dan de supermarkt in hun dorp. Nu maken ze een reis rond de wereld waar menig avontuurlijke twintiger jaloers op zou zijn. Het was fantastisch om met hen de wereld over te mogen gaan.”

De wereld rond met 80-jarigen is vanaf donderdag 18 mei om 21.30 uur te zien bij SBS 6

Meer over:

Reageren