Humberto Tan blijft vechten voor de kijkcijfers van Late Night

24 januari 2018 10:38 | amusement | Door Televizier

© © William Rutten

TV-columniste Angela de Jong denkt dat RTL Late Night vanwege de ingestorte kijkcijfers geen lang leven meer is beschoren, maar Humbert Tan pakt de strijdbijl op. „Opgeven is geen optie.”

Zelden vertoonde een programma op de nationale televisie zo'n totale ineenstorting als RTL Late Night. Van een miljoen kijkers per avond kelderden de kijkcijfers van de talkshow binnen korte tijd naar de 400.000. AD columniste Angela de Jong denkt dat de situatie onhoudbaar is. In een interview op Radio 2 vorige week zei ze te verwachten dat Late Night april niet meer gaat halen. „Wat nu? Stoppen, denk ik. Ik kan me niet voorstellen dat RTL deze lijdensweg nog heel lang voortzet.”

Rico Verhoeven

Maar als het aan presentator Humberto Tan ligt, drinkt hij de gifbeker helemaal leeg. In een interview met Panorama deze week vergelijkt hij zijn situatie met het laatste gevecht van Rico Verhoeven. „Na die eerste ronde, toen hij flink wat klappen kreeg, dacht hij echt niet: weet je wat? Ik stap de ring maar uit. Nee, hij ging door. Tot en met de vijfde ronde. Zo zie ik dat ook. Opgeven is geen optie, ook al wankel je.”

Daar ga ik niet over

Wanneer Panorama vraagt wat Humberto precies denkt te doen om al die kijkers terug te winnen, blijft hij vaag. „Ach, daar ga ik niet over. Ik moet ook niet naar anderen kijken. Ik kan wel allerlei excuses aandragen, maar het ligt altijd aan jezelf. Dus ook aan mij. Het is daarom aan mij om keihard te werken en om te kijken hoe we het tij kunnen keren.”

Meer over