Humberto Tan drie keer met dood bedreigd

Humberto Tan vertelde maandag in RTL Late Night dat hij tot drie keer toe is bedreigd met de dood door boze kijkers. Twee van de daders zijn opgepakt. 

De Omroepman van het jaar werd in zijn eigen talkshow geïnterviewd door Peter van der Vorst die vroeg naar de bedreigingen. Humberto vertelde dat hij de afgelopen jaren driemaal de klos was. „De laatste keer over de Zwarte Pieten-kwestie. Neem ik het serieus? Ja, natuurlijk. Ik heb op advies van de politie aangifte gedaan en twee van de drie bedreigers zijn gearresteerd en hebben straf gekregen. Het is vervelend. 'Waar gaat dit over?', denk je dan. 

Alles is een probleem

Humberto vertelde tijdens de feestelijke RTL Late Night-uitzending dat kijkers commentaar hebben op zo'n beetje alles wat hij doet. „Als je 'goedenavond' zegt, valt het al niet goed bij sommige mensen. Alles is een probleem. Je pak, je stropdas, laat staan als je iets inhoudelijks zegt. Maar dat hoort erbij.”

Paul de Leeuw

Medegast Paul de Leeuw vertelde dat in een ver verleden ook hij een keer werd bedreigd. „Bij de VARA kwam een kogel in een envelop binnen. De politie zei dat het een professioneel kogeltje was maar dat ze verder niks konden doen. Toen heb ik een heel Heras-hekwerk rond m'n huis gezet en van die detectors waarbij de lichten aangaan als er iemand langskomt. Maar onze poezen liepen 17 keer per nacht in en uit, dus dat was ook niks. Na een aantal jaar dacht ik: 'als ze me nu nog niet hebben gevonden, laat ik het maar.'

Lees ook:
Humberto Tan werd maandag gekozen tot Omroepman van het jaar 

 

Reageren