Humberto Tan Omroepman van het jaar

25 januari 2016 23:06 | amusement | Door Televizier

© William Rutten

Humberto Tan is uitgeroepen tot Omroepman van het Jaar. De prijs is een initiatief van Broadcast Magazine en werd voor de 25ste keer uitgereikt.

Humberto Tan (50) kreeg de prijs vooral dankzij zijn geslaagde late night show RTL Late Night. In Broadcast Magazine vertelt Humberto dat hij de prijs niet zag aankomen. „Nee, ik had het absoluut niet verwacht, je bent er ook totaal niet mee bezig. Maar alleen al het feit dat Barend & Van Dorp vijftien jaar geleden Omroepmannen van het Jaar werden en ik nu ineens zelf in die positie zit, maakt het wel gek, zelfs ietwat onwerkelijk. Ik vind het eigenlijk een bizarre gewaarwording dat deze prijs me wordt gegund.”

Gesprek van de dag

Het is de 25ste keer dat de Omroepman van het jaar wordt uitgeroepen. O.a. Paul de Leeuw, John de Mol, Linda de Mol, Matthijs van Nieuwkerk en Jan Slagter gingen Humberto voor. Volgens Broadcast Magazine had Humberto Tan als multitalent grote invloed op afgelopen mediajaar. Volgens het magazine haalt de presentator ongekend hoge kijkcijfers met RTL Late Night en bepaalt hij steeds vaker het gesprek van de dag.

Ter ere van de uitverkiezing was Humberto maandag te gast in zijn eigen show terwijl Peter van der Vorst de presentatie overnam.

Meer over