Humberto Tan schiet vol in RTL Late Night

4 juni 2014 09:50 | amusement | Door Televizier

Humberto Tan had het gisteravond moeilijk in zijn talkshow. De presentator schoot vol na het zien van beelden van de SLM-ramp.

In RTL Late Night werd een video van de herdenkingsbijeenkomst uit 1989 getoond. In het fragment is te zien hoe Ruud Gullit en Frank Rijkaard hun laatste eer bewijzen aan de slachtoffers van de ramp.

De vaak goedlachse Tan kreeg na het zien van de beelden tranen in zijn ogen. ‘’Ik schrik van mijn eigen emoties. Ik heb erover geschreven, ik heb erover gepraat, maar ineens komt het toch weer binnen als ik Ruud Gullit zo zie praten.’’ 

Maurice Lede

De beelden werden uitgezonden naar aanleiding van de documentaire die Klokhuis-presentator Maurice Lede over de ramp maakte. Hij verloor tijdens het ongeluk twee tantes en zijn neef annex voetbaltalent Andy Scharmin.

De ramp

Aanstaande zaterdag is het exact 25 jaar geleden dat de grootste vliegtuigramp uit de Surinaamse geschiedenis plaatsvond. Vlak voor Paramaribo raakte het vliegtuig van de luchtvaartmaatschappij SLM een boomtop en stortte neer. Van de 176 inzittenden overleefden slecht 11 mensen de crash. 

Kleurrijk Elftal

Een groep Nederlandse profvoetballers van Surinaamse afkomst was aan boord van het SLM-toestel. Zij gingen onder de naam ‘Kleurrijk Elftal’ een aantal benefietwedstrijden spelen in Suriname. Het grootste deel van het team overleefde de crash niet.

Bekijk hier de beelden van de geëmotioneerde Tan.

Meer over