Humberto Tan staat 0-5 achter met RTL Late Night

Humberto Tan start 26 augustus met zijn talkshow RTL Late Night. Hoewel het programma veel concurrentie heeft, is hij vastberaden er een grote hit van te maken.

“Zeg maar rustig dat we met 0-5 achter staan, maar daardoor laat ik me niet ontmoedigen", zegt Humberto Tan tegen De Telegraaf. Hiermee doelt hij op de concurrentie van programma's als Pauw & Witteman, Nieuwsuur en Hart van Nederland. Met zijn RTL Late Night moet hij niet alleen strijden om de kijker, maar ook om de gasten.

RTL Boulevard

Gelukkig heeft RTL Late Night voor laatstgenoemde een oplossing gevonden: ze gaan gewoon gasten lenen van RTL Boulevard. Zo vertelt Tan: “We zullen zeker gebruik maken van de expertise die Boulevard in huis heeft. We zouden wel gek zijn om bij nieuws rond het koningshuis niet Peter van der Vorst of Marc van der Linden uit te nodigen. Bij criminaliteit ligt het voor de hand dat we John van den Heuvel vragen"

Gelukkig ziet Humberto ook wel in dat hij niet enkel gebruik kan maken van de zogenaamde praatprogrammaterroristen. "Je moet niet de balans uit het oog verliezen; je kunt niet elke avond alleen RTL-collega’s interviewen", stelt hij.

Latenightprogrammering

Momenteel scoort de latenightprogrammering van RTL maar matig met tussen de 300.000 en 600.000 kijkers. Humberto hoopt dat dit er meer gaan worden door zijn talkshow. "RTL is en blijft een commerciĆ«le zender. Programmadirecteur Erland Galjaard wil het programma in elk geval ruim de tijd geven. Maar goed, als het na enkele maanden nog steeds niks is, dan moet je je gaan afvragen of het zinvol is om het te blijven maken.”

Pessimistische Humberto

Blijkbaar ziet Humberto de toekomst niet al te rooskleurig tegemoet. In het interview met De Telegraaf zegt hij namelijk: “Ik heb al tegen de redactie gezegd dat we er rekening mee moeten houden dat de eerste week waarschijnlijk niet best zal worden ontvangen, zowel wat betreft recensies als kijkcijfers. Mijn tip: lees alles, onthoud het goede en vergeet de rest, maar het belangrijkste is dat we gewoon doorgaan. Dat is overigens ook het devies als het juist heel erg goed gaat.”

RTL Late Night

RTL Late Night gaat maandag 26 augustus om 22.30 uur van start. De uitzending vindt plaats vanaf het Leidscheplein in Amsterdam. Luuk Inkink wordt de sidekick van Humberto.

Reageren