Op weg naar de Schelde

Huub Stapel bevestigt vervolg op Langs de IJssel

17 september 2023 09:26 | amusement | Door Jef Willemsen

© MAX
Huub Stapel blijft voorlopig nog even op het water. De acteur en programmamaker mag voor Omroep MAX aan de slag met een nieuwe documentairereeks over de (inter)nationale waterwegen.

Aan tafel bij Humberto doet de 68-jarige Stapel zijn plannen uit de doeken. 

Onstuimige rivier

Langs de IJssel is momenteel een van de kijkcijferhits van NPO 2. Kijkers lopen weg met de reeks waarin Stapel 'de onstuimige rivier' volgt en onderweg bijzondere mensen en plaatsen ontdekt. Een van de redenen waarom de serie in de smaak valt is het feit dat Stapel en zijn vaste team kosten noch moeite sparen: "We werken wel eens met een andere producenten en als we compromissen moeten sluiten, dan doen we dat niet. We geven er allemaal heel veel geld aan uit, en dan krijg je dit."

Respect

Het lukt Stapel en zijn ploeg om op plekken te komen die voor anderen gesloten blijven: "Maar dan laat je zien dat je serieus bent, en dan mag je binnenkomen." Alles draait om de juiste aanpak: "Toewijding, respect en zorg. Als je daar een beetje lollig komt doen, kun je weg."

Langs de Schelde

Met diezelfde aanpak starten Stapel en zijn productiemensen binnenkort aan Langs de ScheldeEr valt genoeg te zien: de 350 kilometer lange rivier loopt van het Noord-Franse Gouy door door België en het zuidwesten van Nederland om uit te monden in de Noordzee.

Een uitzenddatum voor Langs de Schelde is nog niet bekend.

Meer over