Nieuw programma

Huub Stapel presentator Langs de Maas

14 oktober 2021 14:29 | amusement | Door Merlin Everts

© Roland J. Reinders

Acteur/presentator Huub Stapel heeft de smaak van het presenteren te pakken. Na het programma Het Dorp en Langs de Rijn, komt eind november het programma Langs de Maas op televisie waarin hij ook de presentatie op zich neemt.

Langs de Maas zal net als zijn voorganger Langs de Rijn gaan over alle facetten van de desbetreffende rivier en in dit geval dus de Maas. Als Limburger heeft Huub vooral als kind vaak in de Maas gezwommen en gevaren. In het programma gaat Huub op zoek naar de geschiedenis van de rivier en ontmoet hij mensen die het zogeheten 'Maaswater' door hun aderen hebben stromen. 

Huub Stapel

Huub begint zijn ontdekkingstocht in Frankrijk, waar de bron van de Maas zich bevindt. Ook doet andere landen aan zoals Duitsland, België en natuurlijk Nederland. Er is in de landen veel aandacht voor Eerste Wereldoorlog en de rol die de rivier hierbij gespeeld heeft. 

Langs de Rijn

In het programma Langs de Rijn reist de acteur samen met Martin Hendriksma langs de grote rivier de Rijn. Hiermee doen ze verschillende Europese landen aan, waaronder Zwitserland, waar de rivier begint. In Langs de Maas lijkt Huub de rivierreis in zijn eentje te gaan doen.

Langs de Maas is vanaf vrijdag 26 november te zien om 20:30 uur op NPO 2.

 

Meer over