Idee voor stilte in Slow Down ontstond per toeval

13 mei 2016 16:53 | amusement | Door Televizier

© Screenshot Songfestival

De tien seconden stilte van Douwe Bob tijdens Slow Down valt enorm in de smaak bij Songfestivalfans, maar ontstond eigenlijk puur toevallig.

Die onthulling deed de Vlaamse regisseur Hans Pannecoucke, verantwoordelijk voor de aankleding van de act, in een interview met het AD.

Ultieme slow down

Toen Douwe Bob het nummer schreef was er helemaal geen sprake van een stilte. Maar omdat hij nog niet zeker wist hoe de song zou eindigen, pauzeerde hij af en toe zodat Pannecoucke verschillende opties had om het meest ideale slot te kiezen. De regisseur nam die akoestische versie met zijn telefoon op: "Ik had de song op repeat in de auto. Toen ik thuiskwam, had ik Slow down meer dan dertig keer gehoord en dacht: die stops horen er gewoon bij. De ultieme slow down: Alles volkomen laten stilvallen.”

Crowd surfen

De niet helemaal stille tien seconden sloeg enorm aan, net als Douwe's spontane "I love you too, baby" naar een fan in de zaal. Momenteel denkt Pannecoucke nog over manieren om tijdens de finale extra op te vallen. Even werd de suggestie geopperd Douwe Bob te laten crowd surfen als een echte rock 'n rollster, maar dat gaat niet gebeuren: "Er zijn te veel praktische bezwaren. Zijn zendertje kan afvallen bijvoorbeeld."

"We gaan winnen"

Dat neemt niet weg dat de doorgaans bescheiden Pannecoucke meer dan een beetje optimistisch is over de kansen van Douwe Bob: "We gaan winnen. Dat meen ik."

Maar er zijn te veel praktische bezwaren. Zijn zendertje kan afvallen bijvoorbeeld

Meer over