Idols II telt minder losers

23 december 2016 11:19 | amusement | Door Televizier

© William Rutten

Wie wederom een parade aan a-muzikale kneuzen verwacht bij de audities van Idols komt bedrogen uit. Komend seizoen ligt het niveau een stuk hoger.

De auditierondes zitten er inmiddels op, bij 100 % NL vertelde juryvoorzitter Martijn Krabbé dat er dit jaar minder schlemielen op de stip staan.

Herman

De kans is dus klein dat er een nieuwe Herman ("I'm a dancer!") opstaat. Ergens vindt Martijn dat jammer: "Ik mis Herman wel een beetje“,geeft hij toe. Maar het past niet meer in de verbeterde versie van de talentenjacht: “Laat ik het zo zeggen: we hebben minder mensen uitgekozen, maar het gemiddelde niveau is beter. Maar iedereen komt wel met een gitaar. De gitaren worden goedkoper en de lessen worden duurder.“

Tweeledig

Volgens Krabbé is het niet helemaal waar dat kijkers vooral op Idols afstemmen om mensen te zien die er niks van bakken: "De audities zijn altijd het best bekeken. Dat geldt trouwens ook voor The voice hoor. Dat is niet alleen maar omdat mensen het leuk vinden om kneuzen te zien, maar ook omdat mensen het gewoon te gek vinden om iemand te zien die gewoon echt iets kan. Het is een beetje tweeledig“.

Lees ook: Idols-presentatrice Lieke van Lexmond blijft noodgedwongen thuis

Meer over